Adana'da kardeş katiline 30 yıl hapis   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-20-2011 (19:07)   Son Mesaj: 01-20-2011 (19:07)    Cevap: 0    Gösterim: 511  

    01-20-2011

    Adana'da kardeş katiline 30 yıl hapis

    Adana'da kardeş katiline 30 yıl hapis


    Adana'da, kardeşini, çatıdaki çardaktan akan su nedeniyle aralarında çıkan tartışma sonucu tüfekle öldürdüğü, yeğenini ise yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık, 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

    Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanık Ali Mantaşoğlu hazır bulundu.
    Sanık Ali Mantaşoğlu, savunmasında, ölen ağabeyiyle aralarında olay tarihinden 1,5 yıl önce sorun başladığını, bu nedenle mahkemelik olduklarını belirterek, savunmasını şöyle sürdürdü:

    ''Ağabeyim eşinden ayrılmış ve iki çocuğuyla birlikte babamdan kalan evin alt katında oturuyordu. Olay günü evde eşimle birlikte yatıyordum. Ağabeyim evimin önüne yapmış olduğu çardağın üzerine çıkarak çinkoya vurmaya başladı. Ben de pencereyi açarak ne yaptığını sordum. O da bana çardağın üzerindeki çinkodan kendi evine su aktığını söyledi. Çardaktan indikten sonra da evimin camlarını kırmaya başladı. Bunun üzerine tüfeği alarak dışarı çıktım. Elindeki sopa benzeri bir şeyle koluma vurdu. Ben de olayın şokuyla tüfekle 3 kez ateş ettim. Aramızda mesafe vardı ve nasıl yaralandığını bilmiyorum. Yeğenimi ise olay sırasında hiç görmedim ve onun da nasıl yaralandığını bilmiyorum. Böyle olmasını istemezdim. Pişmanım.''

    Mahkeme heyeti, Ali Mantaşoğlu'nun, ağabeyini öldürme suçundan tahrik maddesi indirimi uygulayarak 16 yıl 8 ay, yeğeninin yaralamak suçundan da 13 yıl 4 ay olmak üzere 30 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

    Sanık hakkında, 12 Aralık 2009 tarihinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 3154 sokakta ağabeyi Arif Mantaşoğlu'nu öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yeğeni Zekeriye Mantaşoğlu'nu öldürmeye teşebbüs suçundan da 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.




    Adana'da kardeş katiline 30 yıl hapis Yorumları