Organ çetesi 'av mevsimi'ne takıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-20-2011 (18:08)   Son Mesaj: 01-20-2011 (18:08)    Cevap: 0    Gösterim: 502  

    01-20-2011

    Organ çetesi 'av mevsimi'ne takıldı

    Organ çetesi 'av mevsimi'ne takıldı


    11 ilde, 46 ayrı noktaya eş zamanlı olarak düzenlediği "Av mevsimi" adlı operasyonda "organ ticareti" yaptığı ileri sürülen 33 kişi yakalandı. Maddi durumu kötü olanların 10-15 bin liraya organlarını sattığı belirlendi.

    Adana ve Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 11 ilde, 46 ayrı noktaya eş zamanlı olarak düzenlediği "Av mevsimi" adlı operasyonda "organ ticareti" yaptığı ileri sürülen 33 kişi yakalandı.
    Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Haziran 2010 yılında "organ ticareti" yapıldığı yönünde istihbarat aldı. Adana emniyeti bu kişileri hem fiziki hem de teknik takibe başladı. Yapılan çalışma sonucunda "organ ticaretini" sadece Adana'da yapmadığı, başta Antalya, İstanbul, Ankara, Batman, Şırnak, Bingöl, Kocaeli, Bursa, Mersin ve Hatay'da da yaptığı ortaya çıktı. Bu illerde de çete üyeleri takibe başlandı. Adana Emniyeti 3 gün önce düğmeye basarak Antalya Emniyeti ile birlikte 11 ilde, 46 noktaya eş zamanlı operasyon düzenleyerek 33 kişiyi gözaltına aldı. Bu gözaltına alınan kişilerden 12'sinin organları bulut satan diğer kişilerini ise organları alan ve veren kişiler olduğu belirlendi.

    Operasyonda, organ ticareti yapan kişilerin "kulaktan kulağa" organ isteyen ve organını satmak isteyen kişileri bulduğu, özellikle memurlara ayda 490 lira taksitle organ satışı yaptığı ortaya çıktı. Ayrıca organ satışına aracı olan kişilerin organı 10-15 bin liraya alarak organa ihtiyacı olanlara 20-30 bin liraya sattığı belirlendi.

    "RESMİ EVRAKTE SAHTECİLİK YAPARAK HASTANEDE AMELİYAT OLDULAR"

    Organların nakillerini ise çetenin Antalya, Ankara ve İstanbul'daki özel hastanelerde yaptıkları öğrenildi. Çetenin organ naklini yapabilmek için birbirine organ veren kişileri resmi evrakta sahtecilik yaparak akraba gösterdiği belirlendi. Çetenin bu yöntemle 7 kişiden böbrek alıp 7 kişiye böbrek verdiği anlaşıldı.

    Çeteye böbrek satan kişilerin maddi sıkıntı içinde olduğu çoğunun kredi kartı borcu yüzünden organını sattığı belirlendi. Çeteye bir karı-kocanın birlikte böbreğini sattığı da ortaya çıktı. Aşırı derece de borcu olan karı-kocanın organlarını 20'şer bin liradan sattığı belirlendi.

    Gözaltına alınan 33 kişiden birbirine böbrek verdiği ileri sürülen 21 kişi adliyeye sevk edilmeden ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken organları alıp satan çete lideri Osman K. (46), S.G., M.E.Ş., M.A., A.D, A.T., A.E., A.A., Ş.T., M.Ö., M.T ve F.T. aralarında bulunduğu 12 kişi "çıkar amaçlı örgüt kurmak ve üyesi olmak. Resmi evrakta sahtecilik ve organ ticareti yapmak ve aracı olmaktan" adliyeye sevk edildi.




    Organ çetesi 'av mevsimi'ne takıldı Yorumları