19 yıl önceki cinayetin zanlısı yakalandı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-20-2011 (18:07)   Son Mesaj: 01-20-2011 (18:07)    Cevap: 0    Gösterim: 579  

    01-20-2011

    19 yıl önceki cinayetin zanlısı yakalandı

    19 yıl önceki cinayetin zanlısı yakalandı


    İzmir'de faili meçhul kalmış cinayet dosyalarını araştıran polis, 19 yıl önce 2 kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili 1 şüpheliyi gözaltına aldı. Adliyeye gönderilen kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde geçmiş yıllarda faili meçhul kalmış dosyaları tekrar değerlendirmede görevlendirilen ekip, Temmuz 1991'de Mithatpaşa semtinde Dündar Kozalı ve Cuma Ali Acar'ın bıçaklanarak öldürülmesi olayını araştırmaya başladı.
    Sayfalarca tutanak, şüpheli olarak görülen kişilerin ifadeleri ve olay yerinden elde edilen delilleri günlerce inceleyen ekip, olay yerinde bulunan parmak izlerini de gelişen teknolojinin sağladığı imkanla taramaya aldı. Tarama sonrası evdeki bir parmak izinin B.B'ye ait olduğunu tespit eden ekipler, soruşturmayı bu kişi üzerine yoğunlaştırdı.

    Polis, dosyanın kapatılması için zaman aşımı sınırı olan 20 yıl süresinin dolmasına 6 ay kala, öldürülen kişilerin arkadaşı olduğunu tespit ettiği B.B'yi gözaltına aldı.

    Polisteki ifadesinde suçlamaları kabul etmediği öğrenilen B.B, sorgusunun ardından olayın şüphelisi olduğu gerekçesiyle İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

    Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen B.B, ''tutuksuz yargılanmak'' üzere serbest bırakıldı.

    -OLAY-

    İzmir'in Mithatpaşa semtinde 16 Temmuz 1991 tarihinde balıkçılık yapan Dündar Kozalı (45) ile Cuma Ali Acar (48) bıçaklanarak öldürülmüştü. Evden gelen kokulardan rahatsız olan çevre sakinlerinin şikayeti üzerine olay yerine gelen polis, Kozalı ve Acar'ın cesetleriyle karşılaşmıştı. Öldürülen kişilerle ilgili yürütülen soruşturmada failler belirlenememişti.




    19 yıl önceki cinayetin zanlısı yakalandı Yorumları