Hüseyin Üzmez'in tahliye talebine ret   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-20-2011 (17:04)   Son Mesaj: 01-20-2011 (17:04)    Cevap: 0    Gösterim: 644  

    01-20-2011

    Hüseyin Üzmez'in tahliye talebine ret

    Hüseyin Üzmez'in tahliye talebine ret


    Bursa'da küçük yaştaki kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında verilen 13 yıllık hapis cezası usulden bozulan yazar Hüseyin Üzmez'in tahliyesi mahkeme heyetini ikiye böldü.

    Bir hakimin tahliyesi yönünde görüş bildirdiği Üzmez, başkan ve diğer üyenin bunu reddetmesi üzerine hürriyetine kavuşamadı.
    4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "cinsel istismar ve hürriyeti tahdit" suçundan verilen 13 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezası Yargıtay tarafından usulden bozulan Hüseyin Üzmez, bugün tekrar hakim karşısına çıktı. Geçen duruşmada kendisinin tahliye edildiğini zannettiğini ifade eden ve yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunan yazar Hüseyin Üzmez, "Tahliye olduğumu zannettim, gözlerimi Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde açtım. Beni muayene eden profesörler de suçsuz olduğuma kanaat getirdi. Sonra acayip şeyler oldu. Tahliye edilemedim. Cumhurbaşkanı benim için af çıkarmıştı. Bu hala size ulaşmadı mı?" diye sordu.

    Üzmez'in avukatı Emir Ali Kav ise, müvekkilinin kaçma durumunun olmadığını belirterek, "CMK'nın 102. maddesine ağır ceza mahkemelerinde genel tutukluluk süresi 2 yıldır. Ancak özel sebeplerle tutukluluk süresi artırılabilir. Müvekkilim mahkemenin başında tutuklu olarak yargılanmış, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapordan sonra tahliye edilmiş. Müvekkilim, tüm duruşmalara katılmış, davasını takip etmiştir. Ancak, Adli Tıp Genel Kurulu'nun oy çokluğu ve tutarsız gerekçelerle vermiş olduğu mağdure ile ilgili raporuna istinaden müvekkilim tekrar tutuklanmıştır. Ve o tarihten bu yana tutuklu olarak yargılanmaktadır. Mağdurenin ruh sağlığının bozulduğu yönündeki raporunu biz kesinlikle kabul etmiyoruz. Zaten Yargıtay, müvekkilim ile ilgili verilen daha önceki kararla alakalı mahkeme kararını esastan incelemiş, usul yönünden bozmuştur. Bu yüzden müvekkilime çocuğun cinsel istismarı suçundan verilecek cezanın asgari haddi 3 yıldır. Müvekkilim ise 2 yıla yakın tutukludur. Ayrıca sanık Üzmez'in cezai ehliyeti durumu da tartışmalıdır. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde muayenesi sürmektedir. Kaçma durumu yoktur. Deliller toplanmıştır. Müvekkilimin daha fazla mağdur edilmemesi için tahliyesini talep ediyoruz" dedi.

    Avukatı konuşurken elini kaldırarak sürekli söz isteyen sanık Hüseyin Üzmez ise, asırlar önce vefat eden ve meşhur 12 imamdan biri olan Hazreti İmam Ali Rıza'dan bahsederek, "İmam Ali Rıza, evlad-ı Resuldür. Onların ilim heyeti var. Ben onu bekliyorum. Avukatım Emir Ali Kav da kendisini ateşe attı" şeklinde konuştu.

    Savcı, mütalaasında, sanığın tahliyesini istedi. Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tahliye hususunda ikiye bölündü. Üye hakimlerden biri sanık Üzmez'in tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdi. Mahkeme heyeti başkanı ve diğer üye hakimin buna karşı çıkması üzerine Üzmez hürriyetine kavuşamadı.

    Dava , sanık Üzmez'in cezai ehliyeti yönündeki raporun beklenmesi için ertelendi. Geniş güvenlik tedbirleri altında cezaevi aracına bindirilen sanık Üzmez, İstanbul Metris Cezaevi'ne sevk edildi. Yürümekte güçlük çeken Üzmez'in bir açıklamada bulunmaması dikkat çekti.




    Hüseyin Üzmez'in tahliye talebine ret Yorumları