Cinsel gücü arttıran mantar büyük ilgi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-20-2011 (15:57)   Son Mesaj: 01-20-2011 (15:57)    Cevap: 0    Gösterim: 3593  

    01-20-2011

    Cinsel gücü arttıran mantar büyük ilgi

    Cinsel gücü arttıran mantar büyük ilgi


    Denizli'de TÜBİTAK'ın desteğiyle üretilen ve cinsel gücü arttıran mantar büyük ilgi görmeye başlarken, bu mantarlara en fazla ilginin Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinden geldiği belirtildi.

    Denizli'de uzun yıllardır mantar üreticiliğiyle uğraşan Agroma Mantarcılık'ın ortağı Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Atmaca, son dönemlerde yetiştirdiği ve hepsinin bir çok hastalığın tedavisinde kullanılan mantarları büyük talep almaya başladı.
    Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Atmaca, TÜBİTAK'ın desteğiyle ürettiği 'Pleurotus Eryngii' isimli cinsel gücü arttırıcı mantarın yanı sıra kanser tedavisinden alzehimere kadar bir çok rahatsızlıkta hastaları rahatlatan mantarların da üretimini yapıyor. 10 yıldır tıbbi mantar üretimi yapan Mehmet Atmaca, TÜBİTAK'ın bu konuda kendilerine destek verdiğini belirterek, Tarım ve Köyişleri Bıakanlığı'nın desteğiyle tesisleri tamamladıklarını söyledi.

    Türkiye'de mantar kullanımının dünya ortalamasının çok altında olduğunu belirten Mehmet Atmaca, amaçlarının bu oranı yükseltmek olduğunu ve bu konuda çalışmalar da yaptıklarını kaydetti. Ürettikleri mantarların içinde en fazla ilgiyi 'Pleurotus Eryngii' denilen ve cinsel gücü arttıran mantarın gördüğünü belirten Mehmet Atmaca, "Bu, doğu bölgelerde bulunan çakşır mantarı. Batı bölgelerimizde karakulak olarak da bilinen mantar çeşidinin hibriti. TÜBİTAK'ın desteklemiş olduğu bir proje ile geliştirdiğimiz bir çeşit. Bu mantar besleyici, çok lezzetli özelliği olan ayrıca afrodizyak özelliği olan bir mantar çeşidi. Çok da lezzetli bir mantar. Bu çakşır otu afrodizyak olarak bilinen bir ot. Bu da onun diplerinde çıkan bir mantar. Bu nedenle cinsel gücü artırdığı söyleniyor. Bunu kullananlar etkili olduğunu söylüyor" dedi.

    Bu mantar çeşidinin en çok Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinden talep gördüğünü belirten Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Atmaca, "Üretilecek olan mantar çeşitlerinin artmasını sağlıyoruz. Bu nedenle değişik çalışmalarımız var. Yeni bir mantar çeşidimiz var. İçindeki bazı enzimlerden dolayı sinir hücrelerinin tamir edilmesini sağlayan son yıllarda alzhimer ve unutkanlıkta kullanılan bir mantar çeşidi. Bunun da kültür ve ıslah çalışmalarını yapıyoruz. Bu konuda da TÜBİTAK'ın desteğini alıyoruz" dedi.AR-GE çalışmalarını da sürdüren mantar üretim merkezinde bu mantarların yanı sıra çok sayıda mantar üretimi de yapılıyor.

    Cinsel gücü arttıran mantar büyük ilgi

    Cinsel gücü arttıran mantar büyük ilgi

    Cinsel gücü arttıran mantar büyük ilgi

    Cinsel gücü arttıran mantar büyük ilgi





    Cinsel gücü arttıran mantar büyük ilgi Yorumları