Tütün ve alkol satışı yapan işletmelere uyarı!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-20-2011 (15:19)   Son Mesaj: 01-20-2011 (15:19)    Cevap: 0    Gösterim: 538  

    01-20-2011

    Tütün ve alkol satışı yapan işletmelere uyarı!

    Tütün ve alkol satışı yapan işletmelere uyarı!


    ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, TEKEL Satış Ruhsat yenilemelerinin 3 Ocak’ta başladığını ve 31 Ocak’ta sona ereceğini belirterek, üyelerin, belge yenileme konusunda uyardı.

    Saka yazılı bir açıklama yaprak, "Tütün, tütün mamulleri ve alkollü içki satışı yapan üyelerimizin 2011 yılı için TAPDK Satış Belgeleri Yenileme işlemlerini yasa gereği Ocak ayı içerisinde yapmaları gerekiyor. Yenileme işlemlerini Ocak ayı içerisinde yapmayan üyelerimizin satış belgeleri 1 Şubat 2011 tarihi itibari ile askıya alınacak yine işlemlerini Nisan ayı sonuna kadar tamamlamayan üyelerimizin ise belgeleri iptal olacaktır. Üyelerimizin mağdur olmamaları için işlemleri zamanında tamamlamalarını rica ediyoruz" dedi.
    -BELGELER ALİAĞA TİCARET ODASI"NA TESLİM EDİLECEK"-

    TAPDK Satış Belgeleri Yenileme işlemlerinin, İzmir"de bu konuda yetkili Oda olan İzmir Ticaret Odası tarafından yapıldığını söyleyen Saka, "Üyelerimizin İzmir"e giderek zaman ve iş kaybına neden olmaması için Aliağa Ticaret Odası"nda üyelerimizin belgelerini toplayarak İzmir Ticaret Odası"na ulaştıracağız" diye konuştu.

    -ŞİRKETLER DE BELGELERİNİ YENİLEYECEK

    -
    Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, Şirket Statüsünde bulunan işletmeler hakkında yeni bir uygulama bulunduğunu da hatırlatarak, "Şirket statüsündeki üyelerimiz için bu yıl yeni bir uygulama başlamış olup; Daha önce Şirket temsilcisi adına çıkarılan belgeler, bu yıl Şirket adına çıkacağından, belgelerin değiştirilmesi zorunludur" ifadelerini kullandı. Saka, konuşmasını şöyle bitirdi:

    "Tütün ve Alkol Satışı yapan Oda üyeleri, Ziraat bankasına yaptıkları ödemelerine ilişkin dekont, Oda kayıt belgesi ve Başvuru formunu 25 Ocak Salı gününe kadar Aliağa Ticaret Odası"na teslim edecek. Aliağa Ticaret Odası da bu belgeleri Ocak ayı sonuna kadar İzmir Ticaret Odası"na ulaştıracak."




    Tütün ve alkol satışı yapan işletmelere uyarı! Yorumları