Koç'un görevini Yücaoğlu devraldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-20-2011 (15:23)   Son Mesaj: 01-20-2011 (15:23)    Cevap: 0    Gösterim: 577  

    01-20-2011

    Koç'un görevini Yücaoğlu devraldı

    Koç'un görevini Yücaoğlu devraldı


    TÜSİAD 41. Genel Kurul Toplantısı'nda Mustafa Koç'un görevini bırakmasıyla YİK Başkanı Yücaoğlu oldu.

    Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) yeni Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Erkut Yücaoğlu oldu.
    TÜSİAD 41. Genel Kurul Toplantısı'nda Mustafa Koç'un görevini bırakmasıyla YİK Başkanı olan Yücaoğlu, burada yaptığı konuşmada, Konsey Divanı'nın bir icra merkezi niteliği taşımadığını, sadece bir Ombudsmanlık konumunda olduğunu söyledi.

    TÜSİAD üyelerinin YİK vasıtasıyla Yönetim Kurulu'na duyurulmasını istedikleri konular, talepleri ilettiklerini ifade eden Yücaoğlu, TÜSİAD'ın bundan sonra da her zamanki ana platformlarında çalışmalarını sürdüreceğine inandığını söyledi.

    Erkut Yücaoğlu, Mustafa Koç'un 14 yıldır TÜSİAD'a her kademede katkılarını sunduğunu kaydederek, ''TÜSİAD'ın kendisinin görüşlerinden her konuda yararlanmaya devam edeceği kesindir. Sizlerle bir öneriyi paylaşmak istiyorum. Genel Kurul'un onayına Mustafa Koç'un Onursal Başkan olmasını öneriyorum'' diye konuştu.

    Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, bu sırada söz alarak, ''Burada bir taşla iki kuş vuralım diyorum. TÜSİAD Başkanlık Konseyi, yaptığı toplantıda Ömer Dinçkök'ün Onursal Başkan olmasını Genel Kurul onayına sunulmasına karar vermişti'' dedi.

    Koç ve Dinçkök, TÜSİAD'ın onursal başkanları oldu...

    ***

    TÜSİAD'ın 41. Genel Kurul Toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi.

    Ceylan Otel'de yapılan Genel Kurul'a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yası sıra çok sayıda işadamı katıldı.

    Otel çevresinde sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, saat 9.30'da başlayacağı duyurulan Genel Kurul'a işadamları daha erken saatlerde gelmeye başladı.

    TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile birlikte Genel Kurul katılımcılarını toplantının yapılacağı salonun girişinde karşıladı. Boyner ve Koç, Babacan ve beraberindekilerle toplantı öncesi bir süre sohbet ederek gazetecilere poz verdi.

    Katılımın yoğun olduğu Genel Kurul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD'ın en genç üyesi Hacı Sabancı'nın konuşması sırasında toplantı salonundan ayrıldı. Bu nedenle konuşma sırası kendisine geldiğinde salonda bulunmadığı için bir süre Başbakan Erdoğan beklendi.

    Zamanı değerlendirmek isteyen Divan Başkanı, bu sırada Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı ve Haysiyet Divanı seçimleri için verilen önergeleri gündeme alarak oylattı.

    Bu arada salona dönen Başbakan Erdoğan, konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Erdoğan kürsüye çıktığında Divan Üyeleriyle tokalaştıktan sonra konuşma yapacağı kürsüye yönelirken, ayağı takılınca hafifçe sendeledi.

    Genel kurulda, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığını bırakan Mustafa Koç'a Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner tarafından bir plaket sunuldu. Toplantıda ayrıca TÜSİAD tarafından hazırlanan 'Çalışma Hayatında Kadın'' adlı film de gösterildi.

    Genel Kurul'a aralarında Rahmi Koç, Güler Sabancı, Cem Boyner, Ali Kibar, Ömer Sabancı, Erdal Karamercan, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Suzan Sabancı Dinçer'in de yer aldığı çok sayıda iş insanı katıldı.




    Koç'un görevini Yücaoğlu devraldı Yorumları