Tanzanya, TOKİ'den konut istiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-20-2011 (15:21)   Son Mesaj: 01-20-2011 (15:21)    Cevap: 0    Gösterim: 561  

    01-20-2011

    Tanzanya, TOKİ'den konut istiyor

    Tanzanya, TOKİ'den konut istiyor


    Doğu Afrika’nın Hint Okyanusu kıyısındaki ülkelerinden Tanzanya, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile işbirliği yapmak istiyor. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise teklife sıcak baktıklarını belirtti.

    Türkiye"de bulunan Tanzanya Ulusal Konut Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Kesogukewele Msita, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar ile görüşerek, TOKİ ile birlikte Türk işadamlarının Tanzanya"da konut yapmasını istedi. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise teklife sıcak baktıklarını belirterek, hükümetin onayı ve talimatıyla böyle bir işbirliğinin söz konusu olabileceğini kaydetti.
    TOKİ"den yapılan açıklamaya göre, Tanzanya Ulusal Konut Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Kesogukewele Msita ve beraberindeki heyet Türkiye"de yürütülen toplu konut çalışmalarını yerinde görmek için TOKİ"yi ziyaret etti. Tanzanya"da 12 milyar dolarlık konut pazarı olduğunu açıklayan Kesogukewele Msita, özellikle TOKİ"nin ülkelerinde konut yapmasını istediklerini belirtti. Gezdikleri TOKİ projelerinden çok etkilendiklerini aktaran Msita "Siz bu işi başardığınız için ülkemizde konut yapmanızı istiyoruz. Biz de kendi ülkemizde TOKİ benzeri bir kuruluş oluşturduk. TOKİ"nin potansiyelini bildiğimiz, TOKİ bizden çok ilerde olduğu için projelerinizi görmeye geldik. Amacımız TOKİ"nin yaptığını ülkemizde uygulamak, tecrübelerinizden yararlanmak. Tanzanya"daki yatırımlarınızın başarılı olması için her türlü desteğe hazırız" ifadelerini kullandı.

    -TANZANYA"YA HEYET GİDECEK-

    TOKİ yatırımları hakkında bilgi veren Erdoğan Bayraktar ise TOKİ"nin devlet disiplini ve özel sektör pratikliği içerisinde çalıştığını belirterek, insanların bu yüzden kendilerine güven duyduğunu kaydetti. Yapılan yatırımlarda merkezi bütçeden pay almadıklarını aktaran Bayraktar, "TOKİ kendi finansmanını kendisi üretiyor" dedi. TOKİ"nin öncelikli görevinin Türkiye"deki konut açığını gidermek olduğunu hatırlatan Bayraktar, Tanzanya"ya uzmanlardan oluşan bir heyet göndererek hangi alanlarda işbirliğine gidilebileceğini araştıracaklarını belirtti.

    Tanzanya Ulusal Konut Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Kesogukewele Msita ve beraberindeki heyet, Cuma günü İstanbul"a giderek buradaki TOKİ projelerinde incelemelerde bulunacak.




    Tanzanya, TOKİ'den konut istiyor Yorumları