Çiftçiler kar için dua ediyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-20-2011 (14:57)   Son Mesaj: 01-20-2011 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 472  

    01-20-2011

    Çiftçiler kar için dua ediyor

    Çiftçiler kar için dua ediyor


    Mevsim normallerinin tersine kış mevsimi kurak geçen Yozgat'ta, çiftçiler kar yağışı bekliyor.

    Kar yağmamasından dolayı kurak bir kış mevsimi geçiren Yozgatlı çiftçiler, ekinlerinin donmasından endişe ediyor. Yozgat'ın Divanlı köyünde çiftçilik yapan vatandaşlar, çok kurak bir kış mevsimi geçirdiklerini söyleyerek, kar yağmazsa yazın su sıkıntısı yaşanabileceğini ifade etti.

    50 yaşındaki çiftçi Rasim Lafçı, eskiden bu aylarda çok fazla karın yağdığını belirterek, "Kar ekinlerimizin üzerini yorgan gibi örter don kesmesini önlerdi. Eskiden çok kar yağar, sularımız bol olurdu. Şu anda kar ve kış yok, sular az. Geceleri çok soğuk geçiyor, don olsa tüm ekinlerimiz kurur. İnşallah kısa bir süre içerisinde kar yağar" dedi.

    57 yaşındaki çiftçi Abdurrahman Lafçı ise, ekinlerini ektiklerini ve kar beklediklerini ifade eden Lafçı, "Kar yağarsa yazın sular bol olur, ürünlerimiz verimli olur. Ama bu yıl kar yağmadı. Kar yağması için Allah'a bol bol dua ediyoruz, inşallah yağar" diye konuştu.

    Bu yıla kadar böyle bir kış mevsimi göremediğini söyleyen 72 yaşındaki Ahmet Ayar da, "Eskinden bugünlerde bir metrenin üzerinde kar yağardı. Sularımız bol olurdu, şimdi yağmıyor, don olursa ekinler kuruya bilir. Kar yağmazsa köylüler olarak kar duasına bile çıkabiliriz. Hasretle kar yağmasını bekliyor ve kar yağması için dua ediyoruz. Mevsim bu şekilde giderse yazın daha fazla kuraklık olabilir" ifadelerini kullandı




    Çiftçiler kar için dua ediyor Yorumları