A'dan Z'ye 'House'u öğrenme kılavuzu-Video   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-20-2011 (14:16)   Son Mesaj: 01-20-2011 (14:16)    Cevap: 0    Gösterim: 710  

    01-20-2011

    A'dan Z'ye 'House'u öğrenme kılavuzu-Video

    A'dan Z'ye 'House'u öğrenme kılavuzu-Video


    Hastalarıyla zeka oyunları oynayan, yapmadık numara bırakmayan 'Dr. House'la henüz tanışmadıysanız, işte size fırsat... Ekranların en sinir bozucu ama 'en zeki' doktorunun alfabetik sıraya göre belirgin özellikleri...

    Tüm dünyada büyük ilgi gören hastane dizisi 'House'un 7'nci sezonu, Türk fanlarıyla buluştu. Digiturk dergisinden Didem Çimen, 7'nci sezonun başlaması nedeniyle 'House'u tanıma sözlüğü hazırladı.
    * ANTİ KAHRAMAN: İnsanların aynı şartlar altında yapmayı düşünecekleri tercihleri yapmayan sıra dışı ve derinlikli karakter... Kısaca 'House'... O tam anlamıyla bir anti-kahraman!



    * BULAŞICI HASTALIK: 'House'un iki uzmanlık alanından biri.

    * CUDDY: 'House'u dizginlemek için elinden geleni yapan seksi hastane yöneticisi, dizinin de esas kızı. Uzmanlık alanı endokrinoloji...

    * ÇEKİCİ: 'House', tüm asabiyetine ve sinir bozuculuğuna rağmen dehası ve esprili yaklaşımıyla 'çekici' olmayı başarır.

    * DAVID SHORE: 'House' dizisinin Emmy ödüllü yaratıcısı, yapımcısı ve yazarı.

    * ENFARKTÜS: 'House'un sağ bacağındaki kaslarda meydana gelen rahatsızlık. Geçirdiği enfarktüs yüzünden topallayarak yürümek zorunda...

    * FOREMAN: Omar Epps'in canlandırdığı dizinin ciddi, dik başlı nöroloğu... 'Eric Foreman', 'House'a sinir olup kafa tutsa da pek çok huyuyla onu anımsatır.

    * GREGORY HOUSE: Mesleğinde bir numara, inanılmaz zeki, ukala ve anti sosyal doktorumuz. Dizinin esas oğlanı, yıldızı, kahramanı...

    * HUGH LAURIE: House karakterine hayat veren İngiliz oyuncu...

    * "I WAS RIGHT": İşte 'House'dan motto gibi bir alıntı: "I was right" yani "Haklıydım!" Unutulmaması gereken bir numaralı kural; konu tıpsa House hep haklıdır.

    * İLAÇ: 'House'un vazgeçilmezlerinden. Muzdarip olduğu amansız ağrılardan kurtulmak için kullanıyor.

    * JESSE SPENCER: Dizide yoğun bakım uzmanı 'Robert Chase'i canlandıran ve 2007'de People dergisinin en güzel 100 insandan biri seçtiği oyuncu.

    * KİTAP: 'House'la ilgili Türkçe'ye çevrilmiş iki kitap var; 'House Hakkında Her Şey' ve 'House İzleme Kılavuzu'. Hugh Laurie ise 'Silah Tüccarı' adında bir polisiye roman kaleme aldı.

    * LISA EDELSTEIN: Dizide 'Lisa Cuddy'yi canlandıran 1966 doğumlu aktris. Edelstein'ı, 'Felicity' ve 'Ally McBeal' gibi dizilerin yanı sıra 'What Women Want' ve 'As Good As It Gets' gibi romantik komedilerde de izledik.

    * MÜZİK: Müziğin House'un hayatında önemli bir yeri var. Doktorumuz, piyano, gitar ve armonika çalar.

    * NEFROLOJİ: 'Dr. House'un diğer bir uzmanlık alanı. Dahiliyenin bir dalı olan nefroloji; böbrek hastalıkları ile ilgileniyor.

    * ONKOLOJİ: 'Dr. Wilson'ın uzmanlık alanı.

    * ÖNLÜK: 'House', doktor olduğu anlaşılmasın diye önlük giymez. Ama ekibi her zaman beyaz önlüklüdür.

    * PRINCETON: Plainsboro Eğitim Hastanesi... 'House' ve ekibinin çalıştığı New Jersey'deki hastane.

    * ROBERT SEAN LEONARD: 'House'da canlandırdığı 'Dr. James Wilson' karakteriyle tanınan 1969 New Jersey doğumlu aktör.

    * SHERLOCK HOLMES: Yapımcı David Shore'un 'House' karakterini yaratırken esinlendiği, polisiye edebiyatın dünyaca ünlü kurmaca dedektifi... Shore, Holmes'un hayranı olduğunu ve onda 'House'un hastalarına olan umursamazlığını gördüğünü söylemiştir.

    * ŞİRKET: Dizinin kapanış jeneriğinde prodüksiyon şirketi 'Bad Hat Harry'ye istinaden "That's some bad hat, Harry" repliği duyulur...

    * UZMAN: 'House'un iki uzmanlığı var; bulaşıcı hastalıklar ve nefroloji.

    * ÜNİVERSİTE: 'House'un üniversite hayatı oldukça karışık... Johns Hopkins Üniversitesi'nde lisans öğrencisi olarak başladı öğrenciliğe. Sonrasında Johns Hopkins Tıp Fakültesi'ne kabul edildi. Her şey yolunda giderken kendisinden kopya çeken bir öğrenci yüzünden başı derde girdi. Tıp eğitimini Michigan Üniversitesi'nde tamamladı.

    * VICODIN: 'House'un müptelası olduğu ağrı kesici...

    * WILSON: 'House'un tek ve en iyi arkadaşı 'James Wilson', herkes tarafından sevilen tatlı, duyarlı ve arkadaş canlısı bir doktor. Onkoloji departmanının başında.

    * YOĞUN BAKIM: 'Chase'in ihtisas alanı... Tıp sözlüğünde, genellikle yoğun bakım ünitesindeki kritik hastaların bakımında uzmanlaşmış doktor olarak geçiyor.

    * ZEKA: 'House' karakterinin çok sevilmesinin nedenlerinden biri. Zeki olduğunu bilir ve bunu dile getirmekten de çekinmez.

    7'NCİ SEZONUN BÜYÜK AŞIKLARI

    'Dr. House' ile Princeton Eğitim Hastanesi'nin başhekimi 'Cuddy', Michigan Üniversitesi'nde okurken tanışmış... Dizimax'te 7'nci sezonu yayınlanan dizideki en önemli değişiklik de yıllardır aralarındaki 'cinsel çekim'i kelime oyunlarıyla geçiştiren ikilinin, sevgili olması! 'Cuddy' ile 'House'un aşkı hastanenin itibarını zedelemesin diye geçtiğimiz bölümlerde sevgililer, insan kaynakları tarafından görüşmeye bile çağırıldı...

    sabah-günaydın




    A'dan Z'ye 'House'u öğrenme kılavuzu-Video Yorumları