2 madencinin cesetleri defnedilecek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-20-2011 (10:58)   Son Mesaj: 01-20-2011 (10:58)    Cevap: 0    Gösterim: 462  

    01-20-2011

    2 madencinin cesetleri defnedilecek

    2 madencinin cesetleri defnedilecek


    17 Mayıs 2010'da yaşanan patlamadan 8 ay sonra cenazeleri çıkartılan işçiler Engin Düzcük ve Dursun Kartal'ın cenazeleri, defnedilmek üzere Çaycuma ilçesine gönderildi.

    Zonguldak'taki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında, 17 Mayıs 2010'da yaşanan patlamadan 8 ay sonra cenazeleri çıkartılan işçiler Engin Düzcük ve Dursun Kartal'ın cenazeleri, defnedilmek üzere Çaycuma ilçesine gönderildi.
    İstanbul Adli Tıp Kurumundan dün akşam DNA sonuçlarının gelmesiyle kimlikleri belirlenen madencilerin cenazeleri, yakınları tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Morgundan alındı.

    Morgun önünde Türk Bayrağına sarılı tabutun etrafında toplanan madencilerin yakınları, Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, kurum yöneticileri ile çok sayıda vatandaş dua etti, helallik istendi.

    Kartal'ın oğlu Turgut Kartal, babasının tabutuna sarılarak ağladı. Daha sonra cenaze aracına konulan Kartal ve Düzcük'ün cenazeleri, defnedilmek üzere Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesine gönderildi.




    2 madencinin cesetleri defnedilecek Yorumları