Türkiye'den Davos zirvesine katılacak isimler   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-20-2011 (10:21)   Son Mesaj: 01-20-2011 (10:21)    Cevap: 0    Gösterim: 631  

    01-20-2011

    Türkiye'den Davos zirvesine katılacak isimler

    Türkiye'den Davos zirvesine katılacak isimler


    Başbakan Erdoğan’ın 2009’daki “one minute” çıkışı sonrası hükümet üyelerinin katılmadığı Davos, bu yıl Durmuş Yılmaz’la birlikte Bakan Şimşek’in programına girdi

    Şükrü Andaç'ın haberi
    Başbakan Tayyip Erdoğan"ın "one munite", "Daha da Davos"a gelmem" çıkışının ardından geçen yıl hükümet kanadından kimsenin katılmadığı Davos Zirvesi"ne bu yıl Türkiye"den Maliye Bakanı Mehmet Şimşek"in katılacağı öğrenildi.

    Geçen yıl önce Başbakan Erdoğan ardından da iki bakan Ali Babacan ve Mehmet Şimşek art arda Davos"a gitmeyeceklerini açıklamış, Türkiye"yi zirvede Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz temsil etmişti.

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek"in bu yılki Davos Zirvesi"ni programına aldığı ve katılacağını belirttiği öğrenildi. Buna karşılık Meclis"teki Torba Tasarı görüşmeleri dolayısıyla programda bir son dakika değişikliği olabileceğinin de altı çiziliyor.

    Yılmaz"ın son Davos"u

    Yakında görevi bırakmaya hazırlanan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz bu yılki Davos"a katılacak isimler listesinde görünüyor. Bu yılki Davos"a iş dünyası cephesinden ise ciddi katılım olacağı belirtiliyor.

    Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Koç Holding CEO"su Turgay Durak, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Turkcell CEO"su Süreyya Ciliv zirveye katılacak işadamları listesinde yer alıyor. Bu arada Zapsu kardeşler Aziz ve Cüneyd Zapsu ile birlikte İhlas Holding CEO"su Ahmet Ören de Davos listesinde bulunuyor.

    Açılışı Medvedev yapacak

    Bu yılki Davos"un açılış konuşmasını 26 Ocak tarihinde Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev yapacak.

    İlk oturumunda konuşmacı olacak Medevedev"in Rusya ekonomisinin gelişimi modernizasyonu ve yabancı partnerlerle ortaklık konularının üstünde durmayı planladığını ifade ediliyor. Davos"un bu yılki teması ise "Yeni gerçekler için paylaşılan değerler" üzerine kurulu.

    1971 yılından bu yana her yıl düzenlenen Davos Ekonomi Zirvesi"nde dünya ekonomisine yön veren isimler buluşuyor. "Zirve"de dev firmaların ve köklü şirketlerin yöneticileri genel oturum, seminer ve yuvarlak masa toplantılarında bir araya geliyor. Aynı zamanda ikili ve çoklu ilişkilerde devlet adamları da zirvede buluşuyor.

    Bu yılki zirveye İngiltere Başbakanı David Cameron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Nestle CEO"su Paul Bulcke gibi isimler katılıyor.

    2011 yılında 41"incisi düzenlenecek olan Davos Zirvesi 26-30 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek. Davos"ta 90 ülkeden yaklaşık 2.500 katılımcı yer alacak.





    Türkiye'den Davos zirvesine katılacak isimler Yorumları