Atatürk büstüne saldırı iddiası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-20-2011 (10:04)   Son Mesaj: 01-20-2011 (10:04)    Cevap: 0    Gösterim: 624  

    01-20-2011

    Atatürk büstüne saldırı iddiası

    Atatürk büstüne saldırı iddiası


    Sakarya'nın Sögütlü İlçesinde kapatılan bir İlkokulun bahçesinde parçalanmış halde bir adet Atatürk büstü bulundu. Jandarma Kriminal Ekipleri yaptıkları incelemede kırılan büstün okula ait olmadığını belirledi.

    Söğütlü İlçesi Maksudiye Köyünde meydana gelen olayda taşımalı sistem sonrasında kapatılan eski İlkokula ait Atatürk Büstünün yerinde olmadığını gören vatandaşlar jandarmaya haber verdiler. Olay yerine gelen jandarma ekipleri okulun kömürlüğünde inceleme yaptı. Jandarma Kriminal Ekipleri yaptıkları incelemede kırılan büstün okula ait olmadığını belirledi. Okulun önünde bulunan büstün olmadığını tespit eden jandarma kömürlükte parçalanmış bir adet Atatürk büstü buldu. Jandarma Kriminal Ekipleri olay yerine gelerek inceleme yaptı. Kırılmış halde bulunan büst ile boş kaide karşılaştırıldı. Yapılan karşılaştırmada kırılan büstün okula ait olmadığı ortaya çıktı. Jandarmanın çağırması üzerine okula gelen Maksudiye Köyü Muhtarı Himmet Özdemir okula ait olan büstün kırılmadığını saldırı ihtimaline karşı Köy Heyeti Kararıyla Muhtarlık binasına götürdüğünü söyledi. Özdemir büstü muhtarlık binasından alarak incelenmek üzere okula getirdi. Jandarma Ekipleri kaide ile büst arasında karşılaştırma yaptı. Yapılan karşılaştırmada Muhtar Özdemir'in getirdiği büstün okula ait olduğu belirlendi.
    Okulun kömürlüğünde bulunan parçalanmış halde bulunan büstün nereye ait olduğunun belirlenmesi için araştırma yapan jandarma okulda büst olmadığını ve büstün saldırıya uğradığını ihbar eden kişinin Ş.Ö. olduğunu belirledi. Jandarma Ş.Ö'nün parçalanmış büstü okula getirdiği ihtimali üzerinde duruyor. Ş.Ö. ifadesi için jandarmaya çağrılırken, aynı şahsın daha önce muhtarlık seçimlerinde aday olduğu ve seçimleri kaybettiği ortaya çıktı.

    Öte yandan Maksudiye Köyu Muhtarı Himmet Özdemir muhtarlık seçimleri sonrasında kendisiyle ilgili çeşitli suçlamalar yapıldığını ifade ederek " Bir sene öncesinde ben burada bulunan büstü heyet kararı ile sökerek başına bir şey gelmesin diye kaldırdım. Asıl buraya ait olan büst muhtarlık binasında muhafaza ediliyor. Kırılan büstün buraya ait olup olmadığını bilmiyorum. Masa üstlerinde kullanılan büste benziyor buranın asıl büstü muhtarlıktadır. Bu yapılanana bir anlam veremiyorum. Muhtarlık seçimlerinden bu zaman kadar bana yönelik çeşitli suçlamalar yapılıyor. Buda onlardan biridir diye düşünüyorum. Ama buraya kadar vardırılabileceğini tahmin edemezdim" dedi.

    Jandarma olayla ilgili araştırmalarını sürdürürken, savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.




    Atatürk büstüne saldırı iddiası Yorumları