7 yılda 3 belediyeye bağlanan mahallenin çilesi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-20-2011 (08:54)   Son Mesaj: 01-20-2011 (08:54)    Cevap: 0    Gösterim: 701  

    01-20-2011

    7 yılda 3 belediyeye bağlanan mahallenin çilesi

    7 yılda 3 belediyeye bağlanan mahallenin çilesi


    2009’da 10 kilometre ötesindeki Çatalca’dan ayrılarak 32 kilometre uzaklıktaki Arnavutköy’e bağlanan Bahşeyiş’de yaşayanlar göçebe olmaktan kurtulmak istiyor

    Şenol Baştakar'ın haberi

    Arnavutköy"ün ilçe olmasıyla çevresindeki beldeler ve köyler buraya bağlandı. Ancak 2009"daki yerel seçimlerde 10 km ötesindeki Çatalca"dan ayrılarak 32 km uzaklıktaki Arnavutköy"e bağlanan Bahşeyiş"de yaşayan vatandaşlar bir çok konuda sıkıntı yaşadıklarını ifade ediyor. Resmi işlemler için Arnavutköy"e gitmenin kendileri için sorun olduğunu söyleyen vatandaşlar Çatalca"ya bağlanmak istediklerini dile getirdi.
    ÇATALCA 10, ARNAVUTKÖY 31 KM

    400 yıllık köy olan Bahşeyiş"in Çatalca"ya bağlıyken 2004"de mahalle olduğunu söyleyen Mahalle Muhtarı Arif Bel, o dönem önce Hadımköy Belde Belediyesi"ne bağlandıklarını belirterek "Hadımköy bize 17 km uzaklıktaydı, Çatalca ise 10 km. Biz buna dava açtık ve "sizi en yakın ilçeye bağlamamız lazım" deyip 2006"nın sonuna doğru bizi tekrar Çatalca"ya bağladılar. En son yerel seçimlerde yine Çatalca"nın mahallesiydik. Seçimlerden sonra bize "sizin köy Arnavutköy"ün mahallesi oldu" dendi. Kaymakamlığa dilekçe verdik. Oradan "Arnavutköy"ün mahallesi olarak kalacaksınız" cevabı verildi. Bu cevap bize dava açma yetkisi verdi. Şimdi açtığımız davanın sonucunu bekliyoruz" diye konuştu. Muhtar "Arnavutköy"e bir bağlantı yolumuz yok. Mahkememiz olsa Gaziosmanpaşa"ya gidiyoruz. Askerlik şubesi Halıcıoğlu"nda" dedi. Yerel seçimler öncesinde Çatalca Belediyesi"nin altyapı için mahalleye malzeme getirdiğini söyleyen Bel "Arnavutköy"e bağlanma söylentisi olunca malzemeler geri götürüldü" diye konuştu.

    Eğitimden sağlığa sorun

    Muhtar Arif Bel, şu ana kadar Arnavutköy Belediyesi"nin köye bir şey yapmadığını söyledi. Muhtar "Birkaç yere asfalt attı ve bir de çöpümüzü alıyor. İSKİ şebeke sularını 2006"nın sonunda bağladı. Eski yapılara tadilat için 3 ay izin almaya çalışıyoruz. Okulumuz kapanıp taşımalı sistem uygulandı, öğrencilerimiz Çatalca"ya gidiyor. Aile hekimliği projesiyle de sıkıntı yaşanıyor. Mahallemiz Arnavutköy"e sağlık ocaklarımız ise Çatalca"ya bağlı" dedi.

    Star - İstanbul




    7 yılda 3 belediyeye bağlanan mahallenin çilesi Yorumları