Elazığ'da 'yolsuzluk var' iddiası boş çıktı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-19-2011 (19:57)   Son Mesaj: 01-19-2011 (19:57)    Cevap: 0    Gösterim: 578  

    01-19-2011

    Elazığ'da 'yolsuzluk var' iddiası boş çıktı

    Elazığ'da 'yolsuzluk var' iddiası boş çıktı


    Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, şahsına ve belediyeye yönelik "yolsuzluk ve usulsüzlük" iddialarına belgelerle cevap verdi: : Müfettişler herhangi bir usulsüzlüğe rastlamadı.

    Şu ana kadar 10 müfettişin bakanlık tarafından görevlendirildiğini kaydeden Selmanoğlu, beraberinde getirdiği dosyalarda, müfettişlerin tuttuğu raporları basın mensuplarına gösterdi.

    Selmanoğlu, 'Elazığ Belediyesi'nde yolsuzluk' iddialarını yalanladı. Başkan Selmanoğlu, bu konuda açıklama yapmasına gerekçe olarak, bazı gazetelerde çıkan haberler ve vatandaşların açıklama yapma hususundaki yoğun istekleri olduğunu dile getirdi. Selmanoğlu, 2009 yılından bu yana yolsuzluk iddialarını araştıran müfettişlerin İçişleri Bakanlığı'na 'soruşturmaya gerek yoktur' yönünde rapor hazırladıklarını vurguladı. Şu ana kadar 10 müfettişin bakanlık tarafından görevlendirildiğini kaydeden Selmanoğlu, beraberinde getirdiği dosyalarda, müfettişlerin tuttuğu raporları basın mensuplarına gösterdi. Bu şekilde iddiaların gerçeği hiçbir şekilde yansıtmadığını söyleyen Selmanoğlu, konunun meclis üyelerince yapılan denetimlerde eksikliklerin görüldüğü iddiasıyla 2009 Mart ayının başlangıcından yaklaşık 11 ay boyunca basına taşındığını anımsattı.
    Selmanoğlu, şöyle konuştu: "Sanki bir şey varmış gibi bir senaryo devam ediyor. Ondan sonra bununla ilgili gazeteler haber yapıyor. Avrupa Birliği kredileri geldi buharlaştı, araç ihaleleri şöyle, belediye başkanı şöyle, iş merkezi şöyle, Elazığspor şöyle, fen işlerinde ihale şöyle, imarda şöyle gibi bir sürü iddialar atılıyor."

    İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından yürütülen araştırma sürecine de değinen Selmanoğlu, "İki müfettişimiz 30 güne yakın bir denetim yapıyor. Normal denetim sürecinde ise yine İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen bir müfettiş 40 gün belediyedeki bütün evrakları denetliyor. Bunun ardından yeniden bir müfettiş geliyor, arkasından 2 tane daha müfettiş geliyor. Kısacası seçimi kazandıktan sonra denetimle ilgili ardı arkası kesilmeyen peş peşe nisan, mayıs, haziran ayında en son Ramazan ayında müfettişler geliyor." dedi. Başkan Selmanoğlu, şahsına ve belediyeye yönelik yolsuzluk iddialarının beklenilenin aksine kendisine azim ve güç verdiğini söyledi.




    Elazığ'da 'yolsuzluk var' iddiası boş çıktı Yorumları