Kılıçdaroğlu'nun yargılansın dediği imza   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-19-2011 (18:36)   Son Mesaj: 01-19-2011 (18:36)    Cevap: 0    Gösterim: 486  

    01-19-2011

    Kılıçdaroğlu'nun yargılansın dediği imza

    Kılıçdaroğlu'nun yargılansın dediği imza


    CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul İl Başkanlığı görevine getirdiği Doğan'ın CEO'su Nebil İlseven'in "TMSF görevlisiyken usulsüzlük yaptığı" gerekçesiyle yargılanmasını istediği belge ortaya çıktı.

    Yener Dönmez'in haberi
    Başbakan Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı"na getirilen Nebil İlseven"in 2001-2004 yılları arasında TMSF"de görevli olduğu dönemde yolsuzluklara karıştığını ve o dönemde CHP milletvekili olan ve Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu"nda üye olan Kılıçdaroğlu"nun da İlseven"in yargılanması istenen rapora imza attığını söylemişti.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nun, İstanbul İl Başkanlığı görevine getirdiği Doğan Grubu"nun CEO"su Nebil İlseven"in "TMSF görevlisiyken usulsüzlük yaptığı" gerekçesiyle yargılanmasını istediği belgelendi.

    Geçtiğimiz günlerde Doğan Grubu"nun CEO"su Nebil İlseven"in CHP İstanbul İl Başkanlığı"na atanmasını değerlendiren Başbakan Erdoğan, "İl başkanlığına getirdikleri şahıs, 2001-2004 yılları arasında TMSF"de görev almış. TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu, bu şahısla ilgili yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle yargılanması için rapor hazırlamış. Raporun altında kimin imzası var biliyor musunuz? O dönem CHP milletvekili olan, TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu üyesi olan Kemal Kılıçdaroğlu"nun" demişti.

    İŞTE O İMZA

    Akit gazetesi, TBMM arşivlerindeki o imzaya ulaştığını açıkladı. TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu"nun diğer CHP"li üyeleri gibi Kemal Kılıçdaroğlu da, İstanbul İl Başkanlığı"na getirdiği Doğan Grubu"nun CEO"su Nebil İlseven"in yargılanmasını isteyen o rapora imza atmış.



    KOMİSYONA TEŞEKKÜR DAHİ ETMİŞ

    O imzayla ilgili Akit"e konuşan dönemin TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu Başkanı Azmi Ateş"ten ilginç açıklamalar geldi.

    Ateş, Kılıçdaroğlu"nun Rapor"a imza atmakla kalmadığını hatta CHP"li üyeler olarak Komisyon Başkanlığı"na titiz çalışmalarından ötürü teşekkür yazısı dahi yazdıklarını söyledi. Dönemin TBMM Yolsuzluk Araştırma Komisyonu Başkanı Azmi Ateş, "Aralarında Kılıçdaroğlu"nun da bulunduğu CHP"li 4 komisyon üyesi, komisyonun titiz çalışmasından dolayı bana teşekkür yazısı yazdılar. Bana, tarafsızlığımdan, komisyon çalışmalarını uyum içinde götürdüğümden ötürü teşekkür ediyorlardı. Şükranlarını bildiriyorlardı" dedi.

    "TÜRKİYE"NİN KARŞILAŞTIĞI BÜYÜK SORUN"

    Ayrıca aralarında Kılıçdaroğlu"nun da bulunduğu CHP"li Komisyon Üyeleri"nin Rapor"a yazdıkları yazıda, İlseven"in de adının karıştığı usulsüzlükler, "Türkiye"nin karşılaştığı büyük sorun" olarak nitelendirilerek şu ifadelere yer veriliyor: "Komisyonumuz büyük bir uyum içinde çalışmış, Türkiye"nin karşılaştığı bu büyük sorunla mücadelede, kararlı bir tutum izlemeye çaba harcamıştır. Özellikle komisyonumuz başkanının yansız tutumu ve komisyonun uyumlu çalışmasındaki katkısını vurgulamayı bir görev biliriz."

    YOLSUZLUK RAPORU"NUN 15 SAYFASI İLSEVEN"E AİT

    TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu"nun raporunda, İlseven hakkında yaklaşık 15 sayfalık yolsuzluk ve usulsüzlük iddiası bulunuyor. Kılıçdaroğlu"nun da imzasının bulunduğu komisyon raporunda, İlseven"in, medya gruplarının batık bankalardan kullandıkları kredilerin faizlerini düşürdüğü, borçlar hakkında takip başlatmadığı, kredileri canlı gösterdiği, batık bankaların gayrimenkullerini bedelinin çok altında sattığı iddia ediliyor. Raporun yaklaşık 15 sayfasında, İlseven"in TMSF dönemine yönelik usulsüzlük iddiaları yer alıyor. Her usulsüzlüğün altında ise, konuyla ilgili olarak Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından bir komisyon oluşturularak, soruşturma açılması talep ediliyor. Soruşturma açılmasına ilişkin talepler, AK Parti İstanbul eski Milletvekili Azmi Ateş"in başkanlığındaki komisyonda, ayrı ayrı değerlendirilmiş. Raporda yer alan, bakan ve bürokratlarla ilgili soruşturma talepleri de, Kılıçdaroğlu"nun da bulunduğu toplantılarda, komisyon üyelerinin ortak kararı ile alınıyor. Kılıçdaroğlu, İlseven hakkındaki usulsüzlük iddialarına onay vererek, yargılanmasını istiyor.

    İŞTE CHP İSTANBUL İL BAŞKANI İLSEVEN"LE İLGİLİ O İDDİALAR

    ¥ Demirbank"ın HSBC"ye satışı sonrası aralarında Doğan Grubu"nun da yer aldığı grupların kredileri, Bank2000 adlı off-shore bankasına aktarılarak, vadeleri uzatıldı.

    ¥ İlseven, Holding"in finans koordinatörlüğü döneminde 540 milyon dolarlık krediye imza attı. TMSF Başkan Yardımcısı olarak söz konusu krediyle ilgili de işlem yaptı.

    ¥ İlseven"in medya holdingdeki görevleriyle ilgili ayrıntılı olarak inceleme yapılmalı.

    ¥ Bayındırbank"a ait bazı taşınmazlar bedelinin çok altında satıldı. Bu satışlar, Nebil İlsven"in kontrolünde gerçekleştirildi.

    ¥ TMSF kapsamında bulunan bankaların hakim ortaklarının bazı riskleri, off-shore bankalara aktarıldı. Bu gruplar arasında Cıngıllıoğlu, Toprak, Süzer ve Medya Holding bulunuyor.

    YENİ AKİT




    Kılıçdaroğlu'nun yargılansın dediği imza Yorumları