Sokak köpeklerini eve kapattı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-19-2011 (18:08)   Son Mesaj: 01-19-2011 (18:08)    Cevap: 0    Gösterim: 757  

    01-19-2011

    Sokak köpeklerini eve kapattı

    Sokak köpeklerini eve kapattı


    Bursa'da bir vatandaş sokaktan topladığı köpekleri kiraladığı eve kapattı. Baskın düzenleyen belediye ekipleri eve kaptılan 8 köpeği ölümden kurtardı.

    Bir ihbarı değerlendiren Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Maksem'de bir eve operasyon düzenledi. Mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine Maksem Mahallesi 1. Okul Sokak'taki eve giden ekipler, içler acısı bir manzarayla karşılaştı. Çevreye yayılan kötü kokular ve gürültü sebebiyle mahalle sakinlerini çileden çıkaran olay, görenleri hayrete düşürdü. Zor şartlarda tutulan 8 köpek ve 2 kedi, ekiplerce yakalanarak ön kontrolden geçirildi.Köpeklerin birçoğunun yaralı ve hasta olduğu görüldü.
    Yaşanan olay, "Bu hayvan sevgisi mi, eziyet mi?" sorusunu akıllara getirirken; köpekler Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ne götürülerek kontrol altına alındı.

    KİRALADIĞI EVE HAYVANLARI YERLEŞTİRİYOR

    Köpeklerin bulunduğu evin yaşanmayacak halde olduğu görülürken, ev sahibinin durumdan haberi olmadığı ortaya çıktı. Geceleri eve girerek köpekleri beslediği öne sürülen şahsın, daha önce de bu şekilde birçok evi kiralayarak sokak hayvanlarını sakladığı iddia edildi.

    Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Doktor Hakan Tan, sağlık taramasından geçirecekleri köpeklerin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşama imkanı bulacağını açıkladı. Vatandaşları hayvan sağlığı konusunda hassas olmaya çağıran Tan, "Hayvan sevgisi tabii ki güzel bir şey ancak hayvanların bakımı konusunda dikkatli olmak gerekiyor. 8 tane köpeğin sağlıksız bir ortamda yaşaması hem hayvanlar için hem de insan sağlığı için doğru değil" dedi.

    Tan, evde bakılan köpeklerin belediyeye kaydettirilmesi ve aşılarının düzenli olarak yaptırılması konusunda vatandaşları uyardı.









    Sokak köpeklerini eve kapattı Yorumları