MHP'den İmam Hatipliler'e destek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-19-2011 (17:34)   Son Mesaj: 01-19-2011 (17:34)    Cevap: 0    Gösterim: 510  

    01-19-2011

    MHP'den İmam Hatipliler'e destek

    MHP'den İmam Hatipliler'e destek


    İmam Hatip Lisesi mezunlarının polis olabilmelerini sağlayan kanuna Milliyetçi Hareket Partisi'nden destek geldi.


    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri Cihan Paçacı, "İmam Hatip Lisesi mezunlarının polis olmasında bizce sakınca yoktur" dedi.
    MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil ve Kütahya Milletvekili Alim Işık ile birlikte Bolu İl Başkanlığı binasının açılış törenine katıldı. Duayla açılışı yapılan İl Başkanlığı binasında gazeteciler sorularını yanıtlayan Cihan Paçacı, İmam Hatip Lisesi mezunlarının polis olabilmelerini sağlayan kanunla ilgili olarak, "İmam Hatip Lisesi mezunlarına bazı meslekler yasaklanmıştı. O okulda imam yetiştirilmesi esas alındığı için böyle bir yola gidilmişti. Ancak, o okuldan mezun olunca imam olmak yerine başka mesleklere yönelmek isteyenlerin de hakkının verilmesi gerekir. Bu açıdan herhangi bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum" dedi.

    Cihan Paçacı, Türk Telekom Arena Stadyumu'nda Galatasaray taraftarı tarafından protestoya maruz kalan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili de şunları söyledi: "Başbakan'ın daha hoşgörülü olması gerekir. Daha demokrat bir yapıya sahip olması gerekir. Alkış ne kadar doğruysa protesto ve ıslıklama da onun kadar doğaldır. Başbakan konumunda olan birisinin ıslıklanması hoş bir durum değildir. Bunu MHP olarak tasvip etmeyiz.

    O ıslıklayanların ve protesto edenlerin tespit edilmesi yerine o protestoların neden yapıldığını tespit edecek icraatlar yapılması daha doğru olur. Yumurta atarak ve şiddete başvurarak protesto etmek doğru değil. Islıklayanların ve protesto edenlerin kameralar vasıtasıyla tespit edilip tutuklama tehditleriyle yaklaşılması da son derece yanlıştır."

    MHP OLARAK TÜRBAN KONUSUNDA YENİ BİR DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR

    İlkokulda türbanın tehlikeli olduğunu anlatan Paçacı, sözlerine şöyle devam etti: "Üniversite okuyan gençlerin eğitim hakkının kılık kıyafet yönünden elinden alınmasına karşı olduğumuzu ifade ettik. Anayasa değişikliği yaparak bunun önünün açılmasını sağlamaya çalışmıştık. Ancak, AK Parti türban meselesini siyasi malzeme olarak kullanmaktadır. Ancak, YÖK Yasası, AK Parti tarafından değiştirilmemiştir. Daha sonra biz bu ısrarımızı sürdürdük. Türban yasağının ortadan kalkması için yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu ve MHP olarak hazır olduğumuzu ifade ettik.

    Ancak AK Parti bunu bu seçimlerde de siyasi malzeme olarak kullanmak istediği için yasal düzenleme yapmaktan kaçındı. Türbanın üniversite dışında ilkokullara kadar gidecek bir düzenleme olmaması gerekir. Kamu da türbanın olmasının sakıncaları söz konusudur. Devletten hizmet alanlarda herhangi bir kısıtlama olmaması gerekir. Ancak devlette hizmet veren konumda olanların devletin kılık kıyafet kurallarına da uyması gerekir."









    MHP'den İmam Hatipliler'e destek Yorumları