Güler: Polisin şiddeti kadar öğrenci şiddetini de kınıyoruz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-19-2011 (16:51)   Son Mesaj: 01-19-2011 (16:51)    Cevap: 0    Gösterim: 456  

    01-19-2011

    Güler: Polisin şiddeti kadar öğrenci şiddetini de kınıyoruz

    Güler: Polisin şiddeti kadar öğrenci şiddetini de kınıyoruz


    ODTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Kerem Güler, bazı gruplarca tehdit edilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

    ODTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Kerem Güler, "Cumhurbaşkanı"nın yanına gittim diye ve daha sonra yaptığım açıklamalardan dolayı bölüm basılırsa diye 2 saat boyunca idari amirin odasında kilitli kaldım." dedi. Güler, polisin şiddeti kadar öğrenci şiddetini de kınadıklarını söyledi.
    Cumhurbaşkanlığı"ndaki görüşmenin basına duyurulmasının ardından tehditler aldığını kaydeden Güler, "Perşembe günü gittik, Cuma günü okula geldiğimde benimle alakalı hakaretler içeren ve kara propagandaya kadar kaçan her yerde afişler vardı." diye konuştu.

    Bunların hepsini demokratik tepkiler olarak gördüğünü dile getiren Güler, "Ancak bunun duracağı çizgi şiddet çizgisidir. Polisin şiddetini ne kadar kınıyorsak, biz konsey başkanları olarak ve bir insan olarak öğrenci şiddetini de sonuna kadar kınıyoruz." dedi.

    13 Ocak Perşembe günü, son yarım saatte idari amir tarafından girdiği sınavdan çıkartıldığını kaydeden Güler, şöyle devam etti:

    "Çıktığım takdirde bana şiddet ve darp uygulanacağı şeklinde uyarıları oldu. Başkent Ankara"da, Türkiye Cumhuriyetinde Cumhurbaşkanı"nın yanına gittim diye ve daha sonra yaptığım açıklamalardan dolayı iki saat boyunca idari amirin odasında kilitli kaldım. Üstüme kitlediler.

    Bölüm basılırsa diye idari amirin odasında kilitli kaldı. Rektörlük devreye girdi... 20 güvenlik eşliğinde, rektör genel sekreterinin arabası ile okuldan çıkış yaptım. Şu anda bütün sınavlarıma güvenlik eşliğinde gidip geliyorum."

    Grubun içinden bir kişi ile konuştuğunu anlatan Güler, "Konuştuğumuz şey, Cumhurbaşkanı"nın yanına gitmemin yanlış olduğu, benim ODTÜ"de kimseyi temsil etmediğim ve özür dileyip istifa etmem gerektiği..." dedi.

    Güler bir gazetecinin, "Siz YÖK Başkanı ile yaptığınız toplantıda YÖK"ün kaldırılmasını, bilimsel parasız eğitimi ifade ettiniz mi?" şeklindeki sorusu üzerine, "Evet, bilimsel, özgür, YÖK"ün kaldırılması ve parasız eğitim istedik.

    Onun dışında harçların düşürülmesi, yurtların ve yemekhanelerin sorunları, kontenjan artışından dolayı yaşanan sıkıntı, kılık kıyafet konusundaki çifte standart." cevabını verdi.

    Yapılan protestolar ile ilgili Güler, "Öğrenciye şiddeti kimse meşru hale getirmesin. Hem Cumhurbaşkanına, hem YÖK Başkanına, içerİdeki konsey başkanları polisin tutumunun yanlış olduğunu belirtti.

    Ancak öğrenci şiddetinin de olmaması gerektiğini söyledik." şeklinde konuştu.

    Güler, "Tedirgin misiniz?" şeklindeki soru üzerine ise "Hiçbir korkum ve tedirginliğim yok. İstifa etmeyeceğim." dedi.




    Güler: Polisin şiddeti kadar öğrenci şiddetini de kınıyoruz Yorumları