İnternetle herkes gazeteci olacak mı?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-19-2011 (16:17)   Son Mesaj: 01-19-2011 (16:17)    Cevap: 0    Gösterim: 483  

    01-19-2011

    İnternetle herkes gazeteci olacak mı?

    İnternetle herkes gazeteci olacak mı?


    Her bireye haberci olma imkanı tanıyan internet ve dijital gazetecilek 'Dijitel Derya'da Gazetecilek' seminerinde tartışılacak.

    SAE Institute tarafından 25 Ocak 2011 Salı günü 13:00- 17:00 saatleri arasında Salon İKSV"da gerçekleşecek "Dijital Derya"da Yaratıcılık" konulu panel organize edilecek.
    Panelde "İletişim Yöntemlerinin hızla geliştiği bu dönemde sanal ağa bağlı her birey bir haberciye dönüşecek mi?" sorusuna uzmanlar tarafından cevap aranacak.

    Panelin sonunda, yeni dünyanın yarattığı en önemli mesleklerden biri olan Dijital Gazetecilikle ilgili hiçbir soru cevapsız kalmayacak. 3 oturumlu panelde sektörün önemli isimleri konuşmacı olarak yer alacak.

    Katılımın ücretsiz olacağı panel de gazetecilik mesleğinin geleceği ve Dijital Gazetecilik kavramının yapı taşları tartışılacak.

    Dünya"da ve Türkiye"de Dijital Gazeteciliğin gelişimi nasıl oluyor?

    Panelin birinci oturumunda "Dünya'da ve Türkiye'de Dijital Gazetecilik" konu başlığı çerçevesinde 4 önemli konuşmacı olacak. Oturumun ilk konuşmacısı Hürriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Fatih Çekirge, olacak.

    İNTERNET REKLAM PASTASI

    Oturumun ikinci konuğu Netbook Media Reklam Satış Şirketi CEO"su Emre Tümer ise Türkiye İnternet Reklam Pazarının gelişimi, İnternet reklamcılığında hangi içerik internet reklam pazarı pastasının ne kadarını alıyor (Haber Siteleri, Portallar,Spor vb.) gibi konuları anlatarak, sektöre masanın diğer tarafından bakmamızı sağlayacak.

    Oturumun 3. konuşmacısı Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Aslı Tunç, üniversite öğrencilerinin dijital yayıncılığa bakış açısını ve Dünya"daki dijital gazetecilik başarı hikâyelerini konuklarla paylaşacak. İlk otururumun son konuğu ise, IP TV Derneği Başkan Vekili Atıf Ünaldı ise, konukları dijital yayıncılıkta bambaşka bir boyuta sürükleyecek. Atıf Ünaldı, internet, televizyon gazeteciliğini ne noktaya taşıyacak? LXD modeli nedir? Televizyon gazeteciliğine LXD modeli nasıl uygulanır? IPTV teknolojileri ve OTT ile birlikte haber nasıl değişecek? gibi merak edilen soruları cevaplandıracak.

    Dijital Yayıncılığın Kültürel Değişime Etkisi Nasıl Olacak?

    Panelin ikinci oturumunun konuşmacıları olan SAE Institute Türkiye Kurucu Temsilcisi Hakan Kurşun, Dream TV Genel Yayın Yönetmeni Şafak Ongan ve Myspace Türkiye İçerik Müdürü Volkan Çağsal, Dijital Yayıncılığın Kültürel Değişime Etkisi tartışılacak.

    Dijital Yaşam Nasıl Bir Yer?

    Panelin son oturumunda Brightwell Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Fütüristler Derneği Onursal Başkanı Alphan Manas, "Dijital Yaşam: bir şizofreni mi yoksa bol oksijenli yeni bir dünya mı?" konu başlığında bir sunum yapacak.




    İnternetle herkes gazeteci olacak mı? Yorumları