Denizli'de 2 bin 500 işsize ilaç olacak proje   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-19-2011 (14:23)   Son Mesaj: 01-19-2011 (14:23)    Cevap: 0    Gösterim: 502  

    01-19-2011

    Denizli'de 2 bin 500 işsize ilaç olacak proje

    Denizli'de 2 bin 500 işsize ilaç olacak proje


    Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, ''Beceri 10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi'' ile Denizli'de beş yıl içinde 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacaklarını söyledi.

    Keçeci, yaptığı açıklamada, UMEM projesinin bundan bir müddet önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile hayata geçirildiğini hatırlatarak, pilot olarak seçilen 19 il içinde Denizli'nin de yer aldığını belirtti.
    Proje ile Türkiye'de 1 milyon işsize eğitimle iş imkanı sağlanmasının amaçlandığını vurgulayan Keçeci, ''Denizli'de valilik başkanlığında Denizli Sanayi Odası, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu ile bu organizasyon yapılıyor. Dolayısıyla bunun için önemli bir kaynak aktarıldı.

    İlk planda Sanayi Odası ve Milli Eğitim olarak 'Denizli'de ihtiyaç duyulan meslek dalları nedir?' diye bir çalışmaya girdik. İşyerleriyle görüşmemiz sonunda yaptığımız tespitlerle belirli iş dallarında mutabık kaldık. Sonra meslek okullarıyla, onların öğretmenleriyle bir araya geldik.

    Ve neticede bu eğitime esas olabilecek aletlerin satın alınması programlandı ve bunlar satın alındı'' şeklinde konuştu.

    Önümüzdeki ay içerisinde eğitime başlanacağını açıklayan Keçeci, şöyle dedi:

    ''Bilimsel olarak belirlenmiş, gereksinimi olan dallarda eğitimler açılacak. Önce eğitim verecek eğitmenlerin eğitimiyle işe başladık. Uzun süreden beri bunların eğitim devam etti.

    Önümüzdeki günlerde ilana çıkacağız ve eğitim alacak insanları belirleyeceğiz. Şubat ayında bu insanlar özellikle bu iş için özel eğitilmiş eğitmenler tarafından ilk önce eğitilecek, onlara temel bilgiler verilecek, sonra makine başında eğitilecek ve daha sonra işyerlerinde stajları yapılacak ve işi öğrendikten sonra o iş yerlerinde işe başlayacaklar.''

    İşe başlayana kadar bunların ücretlerinin ayrılan fondan temin edileceğine işaret eden Keçeci, işe başladıklarında da bunların sigortalanmasını bu sistemin devam ettireceğini kaydetti.

    İstihdam için kalifiye elemanın önemine dikkat çeken DSO başkanı, ''Bu yıl bu proje ile 500 kişiye eğitim vereceğiz. Proje beş yıl sürecek. Beş yıl içinde bu proje ile 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlamış olacağız'' dedi.




    Denizli'de 2 bin 500 işsize ilaç olacak proje Yorumları