Bakan Eroğlu: 2011 Antalya için hamle yılı olacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-19-2011 (13:54)   Son Mesaj: 01-19-2011 (13:54)    Cevap: 0    Gösterim: 592  

    01-19-2011

    Bakan Eroğlu: 2011 Antalya için hamle yılı olacak

    Bakan Eroğlu: 2011 Antalya için hamle yılı olacak


    Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Eroğlu, Antalya’nın Serik ilçesi Karalar Düğün Salonu’nda ilçeye bağlı 8 beldeye gidecek içme suyunun müjdesini verdi.

    Bakan Eroğlu, uzun yıllardır getirilmesi için uğraşılan Taşağıl, Karadayı, Kadriye, Belkıs, Çandır, Boğazkent, Belek ve Yukarıkocayatak beldelerinin içme suyunun Beşkonak"tan getirileceğini açıkladı.
    Serik"in 325 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan projenin yaklaşık maliyetinin 70 milyon lira olduğunu ifade eden Bakan Veysel Eroğlu, 2011 yılının Antalya için hamle yılı olacağını belirtti.

    Antalya"ya yeni barajlar ya yapacaklarını kaydeden Eroğlu, "Yapılacak olan bu içme suyunun parası Serik halkımıza helal olsun.

    Daha önce defalarca bu bölgeye geldim ama böyle bir su probleminin olduğunu bilmiyordum. 1942 yılından bu yana buranın su meselesi dillerdeymiş.

    Bu meseleyi bana getirdiklerinde buranın kangren olduğunu gördüm." diye konuştu.

    Serik"in su problemini kendisinin iki gün oturup araştırıp incelediğini ifade eden Bakan Eroğlu, ilçeye memba su kalitesinde su getireceklerini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın talimatıyla yatırım programına konulduğunu ve kısa süre sonra bu projenin ihaleye konacağını aktardı.

    "ANTALYA"YI KONGRE MERKEZİ YAPACAĞIZ"

    Antalya için devasa yatırımlar yapmayı hedeflediklerini Seriklilere söyleyen Bakan Eroğlu, Antalya"yı dünyanın en önemli kongre merkezi haline getirmek istediklerini açıkladı.

    AK Parti hükumeti döneminde Antalya"ya Çevre ve Orman Bakanlığı"na bağlı merkezlerden büyük yatırımlar yaptıklarını ifade eden Veysel Eroğlu, "Sadece bizim bakanlığımız Antalya"ya 900 milyon lira yatırım yaptı.

    İnşallah DİM Barajı sulamasının temelini de bu sene atacağız. Antalya çok büyük önem verdiğimizi ifade ediyoruz.

    Mavi bayrak sayısından dünyada ilk dörde giren şehir haline geldi. Turizm deyince akla Antalya geliyor.

    Türkiye"de en önemli ağaçlandırmanın yapıldığı illerden biriside Antalya"dır. 2011 yılında Antalya"da 7,5 milyon fidanı toprakla buluşturmayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

    Antalya"nın Kumluca ilçesine otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurmayı düşündüklerini belirten Eroğlu, Antalya"ya bakanlıkların yatırımlarını şu şekilde sıraladı: "Sağlık Bakanlığı 281 milyon TL, Tarım Bakanlığı 318,5 Milyon TL, Ulaştırma Bakanlığı da 1 milyar 1 milyon TL"lik yatırım yaptı.

    Milli Eğitim Bakanlığı da 4 bin 640 adet yeni dersliği tamamladı ve 13 bin 550 adet bilgisayarı okullara gönderdi."

    AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak"da konuşmasında Serik"in en büyük sorunun çözüldüğü için mutlu olduğunu, 45-50 yıllık bir meselenin çözüme kavuştuğu için Seriklilere hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.




    Bakan Eroğlu: 2011 Antalya için hamle yılı olacak Yorumları