Ardahan'daki depremin merkezi Gürcistan   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-19-2011 (13:54)   Son Mesaj: 01-19-2011 (13:54)    Cevap: 0    Gösterim: 517  

    01-19-2011

    Ardahan'daki depremin merkezi Gürcistan

    Ardahan'daki depremin merkezi Gürcistan


    Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Dr. Doğan Kalafat, saat 11.17'de meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Gürcistan olduğunu bildirdi.

    Kalafat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 11.17'de kaydedilen depremin büyüklüğünün 5.3 olarak tespit edildiğini ve orta şiddette bir deprem olduğunu söyledi.
    Depremin Ardahan'ın Posof ilçesinin Gürcistan sınırındaki Eminbey köyünde ve civarında hissedildiğini belirten Kalafat, ''Depremin merkezi Gürcistan. Özellikle bizim kuzeydoğu bölgemizde, Ardahan civarında hafif de olsa vatandaşlarımız tarafından hissedilmiş'' dedi.

    Kalafat, depremin Kafkasya diye geçen Gürcistan'daki fay hattında olduğunu ifade ederek, ''Türkiye ile alakalı bir durum değil. Tamamen Gürcistan'daki lokal yerel faylarla ilgili deprem bu. Çok önemli, bir deprem değil'' şeklinde konuştu.

    -ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ DEPREM ARAŞTIRMA MERKEZİ-

    Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezinden yapılan açıklamada da depremin merkez üssünün Gürcistan'ın Vani yerleşim bölgesi olarak belirlendiği bildirildi.

    Saat 11.17'de 5.3 büyüklüğünde ölçülen sarsıntı Ardahan ve ilçelerinde kısa süreli hissedilmişti.




    Ardahan'daki depremin merkezi Gürcistan Yorumları