DES Başkanı Avcı'dan Çubukçu'ya destek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-19-2011 (13:53)   Son Mesaj: 01-19-2011 (13:53)    Cevap: 0    Gösterim: 447  

    01-19-2011

    DES Başkanı Avcı'dan Çubukçu'ya destek

    DES Başkanı Avcı'dan Çubukçu'ya destek


    Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, imam hatip lisesi mezunlarının polis meslek yüksek okullarına girebilmesine ilişkin yasa teklifini desteklemesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

    Avcı yaptığı yazılı açıklamada, imam hatip liseleri artık gerek polis meslek yüksek okullarına gerekse askeri okullara girebilmesi gerektiğini vurguladı. Avcı, ''İmam hatip lisesi mezunu olarak yıllar önce askeri okul sınavlarına giremediğim için yaşadığım mağduriyetin, bugün son buluyor olması çok sevindirici bir gelişme'' ifadesini kullandı.
    ''İmam hatip liselilerin onurunu kıran ve hayallerini yıkan bu ayrımcılık günümüz Türkiye'sine artık yakışmıyor'' diyen Avcı, açıklamasında, ''Başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu'yu hem kutluyor hem de bu haksızlığa biran önce son vermelerini bekliyorum'' ifadesine yer verdi.

    Avcı, açıklamasında şunları kaydetti:

    ''İmam hatip liselerinde okuyan çocuklarımız da bu ülkenin çocukları. Onlara yani bizlere yıllardır yapılan haksızlıkların, ötekileştirmelerin ve üvey evlat muamelesinin son bulmasının vakti geldi geçiyor. Dolayısıyla imam hatip liselilerin de hayallerini gerçekleştirebileceği, istediği mesleği edinebileceği bir Türkiye'yi kurmamız gerekiyor. Bu itibarla, özgürleşen, demokratikleşen, halkıyla barışan, halkın talep ve değerlerini önemseyen ve dolayısıyla büyüyen ve güçlenen Türkiye'nin imam hatip liselerine yönelik ayrımcı bir tutum içinde olması beklenemez. Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak imam hatip liselilerin polis meslek yüksek okullarına girişinin önünü açan kanun teklifini destekliyoruz. Geç kalınmış ve son derece doğru bir düzenleme olduğuna inanıyorum. Polis meslek yüksek okullarının ardından askeri okulların da imam hatip lisesi mezunlarına açılması gerekmektedir.''




    DES Başkanı Avcı'dan Çubukçu'ya destek Yorumları