Gül’ün Köşk’teki yılları kitap oldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-19-2011 (13:36)   Son Mesaj: 01-19-2011 (13:36)    Cevap: 0    Gösterim: 581  

    01-19-2011

    Gül’ün Köşk’teki yılları kitap oldu

    Gül’ün Köşk’teki yılları kitap oldu


    Stratejik Düşünce Enstitüsü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’ndeki görevinin ilk 3 yılını ele alan “Çankaya’da İlk Üç Yıl” konulu bir çalışmayı kitaplaştırdı.

    Cumhurbaşkanı Gül"ün Çankaya"daki 3 yılını değerlendiren Stratejik Düşünce Enstitüsü"ne göre Köşk bu dönemde yeniden halkı temsil etmeye başladı.
    www.sde.org.tr adresinde yayımlanan çalışmada, Gül"ün iç ve dış politika konularındaki performansı çeşitli araştırmacılar tarafından ele alındı. Gül"ün üç yılı aşkın görev süresinde tüm eleştirileri bertaraf edecek bir performans sergilemiştir" ifadesine yer verildi.

    DUYARLI CUMHURBAŞKANI

    SDE Başkanı Prof. Yasin Aktay kitapta da yer alan, "Bütünleştirici Toplumsal Liderlik Yönüyle Cumhurbaşkanlığı Makamı" başlıklı yazısında Gül"ün Cumhurbaşkanlığı tahlil ederek, "Cumhurbaşkanlığı makamının Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren aslında bir hayli ihmal edilmiş olan toplumsal liderlik ve cumhuru temsil boyutunun Gül ile birlikte nasıl bir büyük bir değişim geçirdiğini" belirtti. Gül"ün 2007"de seçildiğinde Kürt sorunu, Alevi sorunu, azınlık sorunu ve başörtülü kadınlara yönelik ayrımcılık sorunu gibi çeşitli konularla ilgilendiği ifade edilerek, "Kronik sorunlar karşısında insan haklarına duyarlı bir Cumhurbaşkanı beklentisi oluşmuştur. Yer yer eleştirilse dahi Cumhurbaşkanı Gül, kendisinden önceki dönemle kıyaslanmayacak düzeyde beklentileri karşılamıştır" denildi.

    STAR GAZETESİ




    Gül’ün Köşk’teki yılları kitap oldu Yorumları