Fatih'teki farklı din infazında zanlıya müebbet   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-19-2011 (13:06)   Son Mesaj: 01-19-2011 (13:06)    Cevap: 0    Gösterim: 504  

    01-19-2011

    Fatih'teki farklı din infazında zanlıya müebbet

    Fatih'teki farklı din infazında zanlıya müebbet


    Fatih'te farklı dinden oldukları gerekçesiyle on günlük evli olan Soney Vural ile eniştesi Zekeriya Vural'ı tabancayla başlarından vurarak öldürdüğü öne sürülen Gönay Öğmen hakkında 2 kez müebbet hapis istendi.

    Fatih'te bir otomobilin içinde yeni evli kız kardeşi Soney Vural ile eniştesi Zekeriya Vural'ı tabancayla başlarından vurarak öldürdüğü öne sürülen Gönay Öğmen hakkında, biri ağırlaştırılmış olmak üzere 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırılması istemiyle fezleke hazırlandı.
    Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Aralık 2010 tarihinde Seyitömer Mahallesi Cevdetpaşa Caddesi üzerinde 34 GU 7789 plakalı araç içinde yeni evli Soney ve Zekeriya Vural çiftinin başlarından tabancayla vurularak öldürülmesine ilişkin yakalanan Gönay Öğmen hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

    Fatih Adliyesi'nde ağır ceza mahkemesi bulunmadığı için iddianame düzenlenmesi amacıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere hazırlanan fezlekede, Gönay Öğmen'in ''kız kardeşi Soney Vural'ı kasten öldürmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ''Zekeriya Vural'ı kasten öldürmek'' suçundan da müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

    Fezlekede, Öğmen'in ayrıca ''ruhsatsız silah taşımak'' suçundan da 1 ile 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

    -OLAYIN GEÇMİŞİ-

    Kız kardeşi ve eniştesini öldürdükten sonra yakalanan Öğmen'in İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğünde verdiği ifadesinde, Hristiyan olan kız kardeşi ve gizlice evlendiği Müslüman genç Zekeriya Vural ile Fatih'teki lokantada buluştuklarını, Zekeriya Vural'a kardeşiyle evlenmek istiyorsa Hristiyan olması gerektiğini söylediğini ve ''Düğünün de kilisede yapılması gerekiyor'' dediğini anlatmıştı.

    Lokantanın kalabalıklaşması üzerine buradan ayrıldıklarını, kendisinin otomobilin arka koltuğuna, kardeşi ve Zekeriya Vural'ın da ön koltuklara oturduğunu, otomobili Çukurbostan'da yol kenarına çekip konuşmaya devam ettiklerini kaydeden Öğmen, buradaki konuşma sırasında Zekeriya Vural'ın ''Kilisede düğün komik olur. Ben çevremi, akrabalarımı çağıramam'' dediğini, bunun üzerine kendisinin de ''Bu bizim onurumuz, şeref meselemiz'' dediğini, bu yüzden aralarında tartışma çıktığını söylemişti.

    Gönay Öğmen, Zekeriya Vural'ın ''Yeter ya sabahtan beri onur şereften bahsediyorsun'' diyerek kendisine küfrettiğini, tedbir amaçlı olarak yanında getirdiği ruhsatsız silahla Zekeriya Vural'a bir el ateş ettiğini, bu sırada donup kalan kız kardeşini de bir el ateş ederek vurduğunu itiraf etmişti.




    Fatih'teki farklı din infazında zanlıya müebbet Yorumları