Polisin felç eden plastik kurşununa 3 yıl   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-19-2011 (13:07)   Son Mesaj: 01-21-2011 (11:38)    Cevap: 1    Gösterim: 553  

    01-19-2011

    Polisin felç eden plastik kurşununa 3 yıl

    Polisin felç eden plastik kurşununa 3 yıl


    Mersin'de gösteriye katılan 7 yaşındaki oğlunun gözaltına alınmasına engel olmak isterken polisin plastik kurşununa hedef olan baba felç oldu. Aile, polislere sadece 3 yıl hapis istemiyle dava açılmasına isyan etti.

    Lütfi Kaplan'ın haberi
    Mersin"de polis 7 yaşındaki H.B"nin elindeki su şişesini molotof kokteyli sanarak gözaltına almak istedi. Oğlunun gözaltına alınmasını engellemek istelen baba Nezir Borak da kafasından yakın mesfeden plastik mermiyle vuruldu. Felç olan Borak"ı vuran polis hakkında savcı üç yıl ceza isteyince aile isyan etti

    Nezir Borak adlı baba, taş attığı iddiasıyla evin avlusunda polisler tarafından gözaltına alınmak istenen oğlunu vermekte direnince, polis memuru A.O"nun yakın mesafeden yaptığı atış sonucu felç oldu. Borak"ı felç eden polis memuru hakkında 3 yıl ile 9 yıl arasında hapis cezası istendi. Mersin"de, Şevketsümer Mahallesi"nde 16 Ağustos 2010"da meydana gelen olayda, Nezir Borak (40), taş attığı gerekçesiyle polislerce evin avlusunda alınmak istenen 7 yaşındaki oğlu Hasan"ı korumak isterken alnından vuruldu.

    POLİS NÜFUZUNU KÖTÜYE KULLANDI

    Ailesinin gözleri önünde alnında vurulan Nezir Borak, koma halinde hastaneye kaldırıldı ancak vücudunun yüzde 93"ü gelç kalmıştı. Olayı soruşturan Mersin Cumhuriyet Savcısı Murat Şadan Baş sanık polisler hakkında iddianamesi tamamlayara mahkemeye sundu. İddianamede, sanık polis memuru A.O hakkında "silahla kamu görevlisinin sahip olduğu nüfuzu kötüye kullanarak, neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçlamasında bulunuldu.

    YAKIN MESAFEDEN ALNINDAN VURULDU

    Görgü tanıklarının ifadelerine yer verilen iddianamede, Nezir Borak"ın 7 yaşındaki oğlunun gözaltına alınmasını engellemek isterken sanık memur tarafından yakın mesafeden plastik mermi atan FN303 marka savunma tüfeği ile alın kısmından vurulduğu tanıkların atış yapan kişi olarak polis memuru A.O"yu teşhis ettiği de belirtildi.

    MOLOTOF SÜSÜ VERİLMİŞ SU DOLU ŞİŞELER

    A.O ise verdiği ifadesinde olay günü tim amiri olarak görevli olduğunu belirterek, PKK"nın Eruh ve Şemdinli baskınlarının yıl dönümü nedeniyle çevre güvenliği aldıklarını anlattı. A.O, "15-20 kişilik 12-15 yaş arasında değişen kalabalık bir grup gördük. Gruptakilerin ellerinde Molotof süsü verilmiş şişeler vardı ve arkadaşlarımıza taş attılar" dedi.

    VÜCUDUNUN YÜZDE 93"ÜNÜ KULLANAMIYOR

    Olay sonrası Mersin Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi"nce Nezir Borak hakkında hazırlanan ve 4"ü doçent, 3"ü yardımcı doçent olmak üzere 7 uzman imzalı raporda, "Ateşli silah yaralanması nedeniyle, frontal lob sekeline bağlı orta-ağır düzeyde ayakta durma, yürüme ve hareket bozukluğu, idrar ve gaita inkontinansı, geçirdiği beyin travması sonrası gelişen frontal lob sendromu" tanısı kondu. Raporda, "Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı yüzde 93" olarak ifade edildi. Aynı raporda Borak"ın, "kas iskelet sisteminde meydana gelen özür oranı yüzde 77; zihinsel ve ruhsal davranış bozukluğu oranı ise yüzde 70" olarak belirtildi ve psikiyatrik takibin gerektiği ifade edildi.

    POLİSLER KORUNDU

    Ailenin Avukatı Bedri Kuran, "Sanık polisler hakkında Asliye Ceza Mahkemesi"nde," nitelikli adam yaralamadan" dolayı dava açılması bizce hukuka aykırıdır. Savcının, nitelikli yaralamaktan dava açması, iyi bir hukuki değerlendirme yapmadığını gösteriyor" dedi. Kuran, polislerin korunduğunu da iddia etti.

    STAR GAZETESİ




    Polisin felç eden plastik kurşununa 3 yıl Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-21-2011, 11:38

    --->: Polisin felç eden plastik kurşununa 3 yıl


    müştekinin avukatının hukuku fazla bilmediği yada olaya ideolojik yaklaştığı görülüyor.
    Çünkü memurun sabit eser bırakacak şekilde yaralamasında TCK 87/2 fıkrasının son cümlesi uygulanır.ALT SINIR 8 YILDIR.ÜST SINIR 20 YIL. adam öldürmeye teşebbüs suçu oluşmaz. Çünkü plastik mermi atan silah bilirkişi raporlarına göre adam öldürmeye elverişli bir silah değildir.Bu nedenle adam öldürmeye teşebbüs suçu hukuken işlenemez. KALDI Kİ ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSÜN CEZASI 9 YILDAN 15 YILA KADAR HAPİSTİR.
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci