Sivas'ta kalorifer yakıtı yolsuzluğu: 6 gözaltı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-19-2011 (13:06)   Son Mesaj: 01-19-2011 (13:06)    Cevap: 0    Gösterim: 723  

    01-19-2011

    Sivas'ta kalorifer yakıtı yolsuzluğu: 6 gözaltı

    Sivas'ta kalorifer yakıtı yolsuzluğu: 6 gözaltı


    Sivas'taki bir kurumun kalorifer yakıtı ihalesinde yolsuzluk yaparak devleti zarara uğrattıkları ve haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen 6 kişi, Sivas, İstanbul ve İzmir'de yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alındı. Zanlılardan 3'ü tutuklandı.

    Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul ve İzmir merkezli bir şirketin, Sivas'taki resmi bir kurumun açtığı ''sıvı kalorifer yakıtı'' ihalesini son 3 yıldır aldığı, şirketin kuruma taahhüt ettiği yakıt yerine daha ucuz ve düşük kalitede yakıtı şirket merkezinde tanzim ettikleri sahte faturalarla birlikte verdiği, bu yolla devletin zarara uğratıldığı yönünde bilgilere ulaşıldı.
    Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yürütülen soruşturmada, 8 şüphelinin ''Suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık, devlete taahhüt edilenden başka düşük kalitede mal verme ve resmi belgede sahtecilik'' suçlarını işledikleri tespit edildi.

    Bu doğrultuda Sivas kent merkezi ile İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı yapılan operasyonlarda, Ö.A, Y.K, C.A, H.A, T.Ö. ve N.B. gözaltına alındı. Suç delilleriyle Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen zanlılardan, şirket sahibinin de aralarında bulunduğu 3'ü tutuklandı. Diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    -YOLSUZLUK MİKTARI-

    Açıklamada, zanlıların devleti zarara uğratarak 2 milyon 500 bin ile 3 milyon lira arasında haksız kazanç elde ettiklerinin tespit edildiği de belirtildi.

    Bu bağlamda kurumların ihale sonucu temin ettikleri akaryakıttan mutlaka numune almaları, bu numuneleri mühürlü bir şekilde, akaryakıtın cinsine göre, İl Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı veya analiz yapacak diğer birimlere intikal ettirerek herhangi bir olumsuz durumla karşılaştığında suç duyurusunda bulunmalarının, devletin ve milletin geleceği açısından son derece önemli olduğu kaydedildi.




    Sivas'ta kalorifer yakıtı yolsuzluğu: 6 gözaltı Yorumları