Beşir Atalay, 81 ilin valisine seslendi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-19-2011 (12:34)   Son Mesaj: 01-19-2011 (12:34)    Cevap: 0    Gösterim: 644  

    01-19-2011

    Beşir Atalay, 81 ilin valisine seslendi

    Beşir Atalay, 81 ilin valisine seslendi


    Bakan Atalay, İçişleri Bakanlığı'nda 81 ilin valisiyle bir araya geldi. Toplantıda açılış konuşması yapan Atalay, görüşülecek konuları sıraladı.

    İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 81 ilin valisine seslenerek, "Kendi illerinizin nüfus ağırlığına göre yenilikler getirin. Yeni adımlar atın. Vatandaşı nasıl kazanırım diye çalışın." dedi.
    'e-içişleri' konusunun görüşüleceğini dile getiren Atalay, bakanlığın, bürokrasinin yoğun olduğu bir bakanlık olduğunu vurguladı.

    Valilerin, illerde devletin, hükümetin ve ayrı ayrı her bakanın temsilcisi olduğunu dile getiren Atalay, denetlemeden sorumlu olduklarını ifade etti.

    Görev yapılan illerde vatandaşın huzur, güvenlik ve esenlik içinde yaşamaları için her türlü tedbirin alınmasını isteyen Atalay, denetimde açıklık ve şeffaflığı önemsediklerini kaydetti.

    Güvenlik-özgürlük dengesini her zaman önemsediklerinin altını çizen Atalay, vatandaşların özgürce yaşamasının esas görevleri olduğunu belirtti.

    Türkiye'nin iç güvenlik ve asayiş bakımından güvenli bir ülke olduğunu anlatan Atalay, olayların aydınlatılmasında en yüksek orana ulaşıldığına dikkat çekti.


    "POLİS VE JANDARMA KARAKOLLARINI SÜREKLİ DENETLEYİN"

    Her türlü illegal örgütlenmelerin cesaretinin kırıldığını, yapılan operasyonlarla birçok olayın önlendiğini dile getiren Atalay, çeteler ve organize suçlarla mücadelenin bu dönemin en büyük başarısı olduğunu vurguladı.

    Türkiye'nin, devlet otoritesinin her yönüyle sağlandığı bir ülke olduğunu dile getiren Atalay, valilerin yeni teknolojiyi geliştirme ve uygulamada önemli görevleri olduğunu belirtti.

    Atalay, mobesenin olayların aydınlatılması ve caydırıcılıkta büyük önemi olduğunu hatırlattı.

    Eskisi gibi gözaltı sürelerinin uzun olmadığını, 4 gün azami süre olduğunu anlatan Atalay, her türlü ihtiyacın karşılanması için çalışma yaptıklarını belirtti.

    300 civarında polis müfettişini gönderip karakolları denetlediklerini açıklayan Atalay, kendisinin gittiği yerde de rastgele karakollara uğradığını, buralarda kamera olup olmadığına, temizliğine, ikramların nerelerde yapıldığına baktığını ifade etti.

    Vatandaşların rahatça talepleri için gelip şikayette bulunmaları için çalıştıklarını anlatan Atalay, buralara kurumsal yapının kazandırıldığını vurguladı.

    Valilerden buraları denetlemelerini isteyen Atalay, "Eliniz gözünüz buraların üzerinde olsun. Polis ve jandarma karakollları, buralar bizim için halen önemli." dedi.

    Türkiye'nin bir dönem işkence, faili meçhul cinayetler ve kötü muamele ile anıldığını hatırlatan Atalay, artık bu haksız ithamlardan kurtulduklarını vurguladı.

    Alınan önlemlerin, güvenlik görevlilerini de koruduğunu dile getiren Atalay, vatandaşa işkence yapılan bir ülke değil, örnek alınan bir ülke haline gelindiğinin altını çizdi.

    Atalay, şu an bir tane işkence davasının dahi söz konusu olmadığını kaydetti.

    "DEVLET KENDİSİYLE YÜZLEŞİYOR"

    Valilerden, bütün vatandaşları kazanmalarını ve devlete güveni sağlamalarını talep eden Atalay, illerde devletin kendileri olduğunu belirtti.

    Vatandaşlara olan tutumun çok önemli olduğunu vurgulayan Atalay, devletin kendisiyle yüzleştiğini ve kendisiyle yüzleşmekten kaçmadığını söyledi.

    Bir dönem yanlış tutumlar içinde bulunulduğunun, devlete güvenin kaybettirilmesi için çaba gösterildiğini, şimdi bunları telafi için uğraştıklarını anlatan Atalay, "Hiç kimse öteki olmayacak, ötekileştirilmeyecek. Kardeşliğimizin temeli bu.

    Buna çok azami özen gösterdik. Sonuna kadar demokratikleşme. Kendi haklarını kullanamamışlar, bunu kullanmaları için zemin oluşturuyoruz.

    Kendi nüfus ağırlığına göre yenilikler getirin, yeni adımlar atın. Vatandaşı nasıl kazanırım diye adımlar atın. Hükmeden değil, vatandaşın hizmetkarıyız." diye konuştu.

    Haziran ayında yapılması planlanan genel seçimler konusunda da valileri uyaran Atalay, seçim güvenliğine ilişkin düzenlemelerin şimdiden yapılmasını istedi.

    Seçim güvenliğinin tamamen kendi sorumluluklarında olduğunu dile getiren Atalay, seçimlerin ülke genelinde demokrasi şöleninde geçmesi için şimdiden çalışmalara, hazırlıklara başlanması gerektiğini kaydetti.

    Seçim Kanunu'nda değişiklikler olduğunu hatırlatan Atalay, olumlu imkanların sağlandığını belirterek, bunların da değerlendirilip şimdiden çalışmaların yapılmasını istedi.

    Avrupa Birliği (AB) konusunda da destek isteyen Atalay, AB süreciyle ilgili bilinçlenme, daha fazla katılım ve vatandaşa anlatma yönünde çabaların sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.




    Beşir Atalay, 81 ilin valisine seslendi Yorumları