CHP'nin anketinde partilerin oy oranı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-19-2011 (10:36)   Son Mesaj: 05-12-2011 (16:12)    Cevap: 1    Gösterim: 639  

    01-19-2011

    CHP'nin anketinde partilerin oy oranı

    CHP'nin anketinde partilerin oy oranı


    CHP Genel Merkezi'ne ulaşan son ankete göre AK Parti ile CHP arasındaki puan farkı 6'ya inmiş durumda. 15 ilde bin 985 seçmenle görüşülerek yapılan son anket çalışmasına göre partilerin oy oranları:

    A.Rezzak Oral'ın haberi
    Yüzde 35'lik bir ivme yakalandı

    CHP Genel Merkezi'ne ulaşan bir ankete göre AK Parti ile CHP arasındaki puan farkı 6'ya inmiş durumda...

    PR-NET Araştırma Şirketi'nce yapılan Ocak 2011 tarihli ankette, AK Parti'nin oyları yüzde 38.8 olarak belirlendi. CHP yüzde 33.9, MHP ise yüzde 17.2 oy oranında görülüyor.

    'Yüz yüze' gerçekleştirilen araştırmada, 15 ilde bin 985 seçmenle görüşüldü. Deneklere 'Bugün seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?' sorusu yöneltildi. Alınan cevaplar doğrultusunda 'kararsızlar ve oy kullanmayacaklar' dağıtıldığında ortaya çıkan oy oranları şöyle:

    Anketin sipariş olmadığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise şu değerlendirmeyi yaptı: AKP yüzde 40 bandının altında. CHP'nin ise yüzde 35'lere yaklaşan bir ivme yakaladığı ortada.

    Rotayı ABD'ye çevirdi

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun şubat veya veya mart aylarında ABD gezisi planladığı, başta Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk olmak üzere kurmaylarının takvimi üzerinde kafa yordukları öğrenildi.

    CHP yöneticilerinin, bu çerçevede gelecek ay Türkiye'ye gelecek olan ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton'un, Kılıçdaroğlu'yla görüşüp görüşmeyeceğini değerlendirdikleri öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun olası ABD gezisinde, üniversite ziyaretleri, Türk dernekleriyle buluşma, think-thank kuruluşlarıyla temas ve ABD üst düzey yöneticileriyle görüşmeler önemli gündem maddeleri arasında yer alacak. Kılıçdaroğlu'nun, temasları sırasında CHP politikaları konusunda muhataplarına bilgi vereceği öğrenildi.

    'İCAZET' ÇEKİNCESİNİ PAYLAŞTI

    Kılıçdaroğlu'nun ziyaretle ilgili çekincesini ise yakın çevresine şöyle anlattığı bildirildi: Dünyayı tanımak, gidişatı yerinde görmek istiyorum. Bu nedenle vatandaşlarımızın çoğunlukta olduğu AB ülkelerine öncelik veriyoruz. ABD önemli bir ülke. Ancak seçim öncesi gerçekleşecek geziye ilişkin 'icazet almaya gitti' yorumları yapılması olasılığını da göz önünde tutmak gerekir.

    AKŞAM




    CHP'nin anketinde partilerin oy oranı Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  05-12-2011, 16:12

    --->: CHP'nin anketinde partilerin oy oranı


    chp türkiye için tek kurtuluş bu kirlilikten ve cemaat fetullahçı hükümetten kurulmak için chp ye oy vericeğim teşekkürler.......
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci