'Seçim yatırımı' restleşmesi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-19-2011 (05:38)   Son Mesaj: 01-19-2011 (05:38)    Cevap: 0    Gösterim: 565  

    01-19-2011

    'Seçim yatırımı' restleşmesi

    'Seçim yatırımı' restleşmesi


    Seçimlere beş ay kala siyasi tansiyon yükselirken, iktidar ve muhalefet arasında 'popülizm' polemiği başladı.

    Hakkı Kurban'ın haberi

    Hükümetin kamu alacaklarını yeniden yapılandırmasından personel alımı ve 2B düzenlemesine kadar attığı adımların zamanlamasına dikkat çeken CHP ve MHP'liler, 'Seçim ekonomisi' uygulandığı iddiasında. AK Partililer ise 'Asıl popülizmi, gerçekçi olmayan vaatleri meydanlarda dillendiren muhalefet yapıyor' görüşünde.
    CHP, olmayacak vaatte bulunuyor
    AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ: Seçime giderken 'seçim ekonomisi' uygulamayan tek iktidar
    AK Parti'dir. Her seçim döneminde olmayacak vaatlerle milletin karşısına çıkan bir muhalefetimiz var. CHP 29 Mart seçimlerinde türbe açılımı da yaptı, çarşaf açılımı da, tarikat açılımı da. Yoksul ailelere 600 TL verilecek denilerek seçime dönük adımlar atıldı. Gökteki yıldızları 'Benim adım Kemal' diye finanse edeceğini sanan bir muhalefet var.

    Tamamen seçim ekonomisi uygulanıyor
    MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay: Tamamen seçim ekonomisi. Mecliste her türlü çoğunluğa sahipler. Örneğin 2B ile ilgili sorun bugüne kadar çoktan çözülebilirdi, şimdi mi akıllarına geldi?

    Hedef ekonomik girdi
    BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata: TCK'da, CMK'da, Seçim Yasası'nda değişik gerek. Ancak hükümet bunları görmezden gelerek, bazı indirimlerle ekonomik girdi sağlama hedefinde.

    Artık bütçenin de önemi kalmadı
    CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek: Seçim döneminde değerlendirilmek üzere pekçok kadro alındı. Ormanlar konusunda tavizler verilecek. Birçok 'yapılandırma' adı altında adımlar atıldı. İlla para olması şart değil, müthiş bir seçim ekonomisi uygulanıyor. Türkiye'de bütçenin de bir önemi kalmamıştır. Sürekli ödenek aşımları oluyor. Sadece 2009 yılı bütçesinde 9 milyar TL'lik aşım açıklandı.

    AK Partili kadınlar da vekillik yarışında
    AK Parti'de seçim öncesi 39 il başkanı istifasını verirken, 18 il kadın kolları başkanı da milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden ayrıldı. Bunlar arasında Tülay Selamoğlu (Ankara), Nesrin Ulema (İzmir), Ülker Can (Eskişehir), Ümmü Gülsüm Avcı (Gaziantep), Yelda Erol Gökcan (Muğla), Sibel Yıldırım (Yozgat), Ayla Pektaş (Adıyaman) da yer aldı.

    AKŞAM




    'Seçim yatırımı' restleşmesi Yorumları