Davutoğlu-Hariri görüşmesi 4 saat sürdü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-19-2011 (00:38)   Son Mesaj: 01-19-2011 (00:38)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    01-19-2011

    Davutoğlu-Hariri görüşmesi 4 saat sürdü

    Davutoğlu-Hariri görüşmesi 4 saat sürdü


    Lübnan'daki siyasi krizin çözümü için temaslarda bulunmak üzere Beyrut'a gelen ve yoğun temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, geçici hükümetin başbakanı Saad Hariri ile 4 saat süren bir görüşme yaptı.

    Diplomatik kaynaklardan verilen bilgiye göre, bugün öğlen saatlerinde Beyrut'a gelen Davutoğlu, Katar Başbakan'ı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad bin Casim bin Jabir El Tani ile birlikte Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ile mevcut sorun konusunda "samimi görüş alışverişinde" bulundu.
    Davutoğlu ve Katar Başbakanı Şeyh Hamad, daha sonra yaklaşık 2 saat süreyle görüştükleri Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile, yaşanan sorun hakkında kapsamlı olarak görüştü. Görüşme sırasında Lübnan'daki iktidar ve muhalefet arasındaki görüş farklılıklarının giderilmesi için neler yapılabileceği, tarafların nasıl aynı görüş etrafından bir araya gelebileceği üzerinde yoğun olarak fikir alışverişinde bulunuldu.

    Hariri ile Katar ve Türkiye Dışişleri Bakanı arasında yapılan görüşme ise yaklaşık 4 saat sürdü. Görüşmeler sırasında taraflar akşam yemeğini de birlikte yediler. Katar ve Lübnan tarafının yemek sırasında zaman zaman dışarı çıkarak telefonla görüşmeler yaptıkları öğrenildi.

    Katar Başbakanı Şeyh Hamad ve Davutoğlu, daha sonra birlikte kaldıkları otelde bir araya gelerek, gün içinde yaptıkları görüşmelerle ilgili durum değerlendirmesi yaptılar.

    Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad ile Davutoğlu'nun, kaldıkları otelde, Lübnan'daki iktidar ve çoğunluk partilerinin liderleriyle de bir araya geleceği öğrenildi. Görüşmelerin yarın sabah da devam edeceği belirtildi.

    Lübnan'daki hükumet krizini çözmek için Türkiye ve Katar'ın önce Suriye, daha sonra Lübnan'da gerçekleştirdikleri görüşmelerin, Fransa'nın taraflar arasında yapmaya çalıştığı temas grubuyla bazı ortak noktaları olduğu, ancak bunların ayrı ayrı yürütüldüğü belirtildi.

    Görüşmelerde tarafların soruna yaklaşımının tespit edilmesi, daha sonra da uzlaşma sağlamak ve sorunu çözmek için belli ortak noktaların belirlenmesi amaçlanıyor.




    Davutoğlu-Hariri görüşmesi 4 saat sürdü Yorumları