Arjantin Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-18-2011 (21:56)   Son Mesaj: 01-18-2011 (21:56)    Cevap: 0    Gösterim: 609  

    01-18-2011

    Arjantin Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyor

    Arjantin Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyor


    Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez de Kirchner, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak 19-21 Ocak tarihleri arasında Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

    Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye ve Arjantin'in diplomatik ilişkiler tesis etmelerinin 100. yıl dönümünün idrak edildiği 2010 yılının hemen ertesinde gerçekleşecek olan ziyaret, 19 yıl aradan sonra Arjantin'den Türkiye'ye Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor.
    Beraberinde üç bakan, iki eyalet valisi ve kalabalık bir iş adamı heyetiyle Türkiye'ye gelecek olan konuk Cumhurbaşkanı, 20 Ocak Perşembe günü Ankara'daki resmi temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Gül ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek.

    Bu görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye'nin Latin Amerika'ya açılım stratejisi kapsamında bölge ülkeleri ve örgütleriyle geliştirdiği münasebetler ve güncel uluslararası ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Kirchner'in Türkiye ziyareti, iki ülkenin G-20 gibi uluslararası platformlarla ''Medeniyetler İttifakı'' ve ''Gelişme Yolundaki Ülkelerin Sorunları'' gibi konulardaki iş birliği imkanlarının ele alınması bakımından da olumlu bir katkı sağlayacak.

    Konuk Cumhurbaşkanı'nın bu ziyareti vesilesiyle iki ülke arasında çeşitli anlaşmaların imzalanması da öngörülüyor.

    Cumhurbaşkanı Kirchner, Türkiye ziyareti kapsamında 21 Ocakta DEİK tarafından İstanbul'da düzenlenecek İş Forumu'nda Türk iş çevreleri ve önde gelen yatırımcılarla da bir araya gelecek.




    Arjantin Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyor Yorumları