Bulgaristan'da Türk hareketi zayıflıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-18-2011 (21:57)   Son Mesaj: 01-18-2011 (21:57)    Cevap: 0    Gösterim: 546  

    01-18-2011

    Bulgaristan'da Türk hareketi zayıflıyor

    Bulgaristan'da Türk hareketi zayıflıyor


    Bulgaristan'da üyelerin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (DPS–HÖH) Merkez İdare Bürosu milletvekili Kasim Dal'ın (49) istifasını kabul etti.

    Dal'ın istifası ile muhalefet HÖH'ün 37 kişilik parlamento grubunun üye sayısı 36'ya düştü. Kasim Dal'ın geçen hafta sunduğu istifası, HÖH lideri Ahmet Doğan'ın yönettiği Merkez İdare Bürosu toplantısında ele alındı.
    Yapılan oylamaya katılan 30 milletvekili Dal'ın istifasının kabulü lehine oy kullanırken, bir milletvekili 'aleyhte' oy kullandı, iki milletvekili ise çekimser kaldı. HÖH Genel Başkan Yardımcısı Lütvi Mestan, Dal'ın partideki konumunun gelecekte bir araya gelecek HÖH Merkez Kurulu toplantısında görüşüleceğini açıkladı. Mestan, Dal'ın istifasının partide kriz yaratmayacağını öne sürdü.

    HÖH'ün parti ve yerel teşkilat kurucularından biri olan Dal'ın istifası partide gerginlik yaratmıştı. Dal, istifa gerekçesini açıklarken, "partinin iç ve dış siyasi alanında dışlanmasına neden olduğu" gerekçesiyle HÖH lideri Ahmet Doğan'ın istifasını istemişti. Dal, "Doğan çevresindeki kişileri peçete gibi kullanıp atıyor" diyerek, HÖH'ü bölmek veya parti lideri Doğan'ın yerine geçmek istemediğini kaydetmişti. Dal'ın bağımsız milletvekili olarak parlamentoda kalması bekleniyor.




    Bulgaristan'da Türk hareketi zayıflıyor Yorumları