Bakan Çağlayan deriden 5 milyar $ bekliyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-18-2011 (21:19)   Son Mesaj: 01-18-2011 (21:19)    Cevap: 0    Gösterim: 542  

    01-18-2011

    Bakan Çağlayan deriden 5 milyar $ bekliyor

    Bakan Çağlayan deriden 5 milyar $ bekliyor


    Devlet Bakanı Çağlayan, ''Sektörümüzün 2023 ile ilgili koyduğu hedef 3,9 milyar dolar. Bana göre küçük bir hedef, Türk deri sektörüne yakışan rakam en az 5 milyar dolar üstüdür'' dedi.

    Türk deri ve deri mamulleri sektörlerinde 94 başarılı deri üreticisi ve ihracatçısı firmaya, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı bir törenle ödül verildi.
    Platin, altın, gümüş ve bronz başarı ödüllerinin yanı sıra sektöre 40 yıl emek vermiş kişilere de ödüllerin verildiği törende konuşan Bakan Çağlayan, Türkiye'nin artık dünyanın gündemini tayin eden, dünyanın 16. Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi olduğunu söyledi.

    Çağlayan, ''Eskiden bilinmeyen, tanınmayan pasaportlarımız iş adamlarımız açısından son derece önemli pasaportlar haline gelmiştir'' dedi.

    Türkiye'nin gelmiş olduğu seviyenin önemli olduğunu ancak yetmeyeceğini ifade eden Çağlayan, ''Rekabetçi bir kuru sağlayacak olan akıllı bir faiz politikasını gerçekleştirdiği zaman, Türkiye'nin ihracat kabiliyeti çok daha fazla artacaktır'' dedi.

    Bu çerçevede Merkez Bankası'nın daha geç ''hidayete erdiğini'' söyleyen Çağlayan, ''Bugün sıcak paraya karşı zamanında önlem alınmış olsaydı Türkiye bu kadar ithalat yapmayacaktı'' diye konuştu.

    Sektörün 2023 ile ilgili koyduğu 3,9 milyar dolarlık hedefin kendisine göre çok küçük bir hedef olduğuna da işaret eden Çağlayan, ''Türk deri sektörüne yakışan rakam en az 5 milyar dolar üstüdür. Bu sektörün bunu çok rahat yapabileceğine yürekten inanıyorum'' şeklinde konuştu.

    Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de, deri sektörü ihracatının yüzde 17 arttığını dile getirdi.

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise Türkiye'nin lokomotifinin sanayiciler ve özellikle ihracatçılar olduğunu ifade etti.

    -ÖDÜLLER-

    Törende, 25 milyon dolar ve üzeri ihracat yapan firmalara platin, 10-25 milyon dolar arası ihracat yapan firmalara altın, 5-10 milyon dolar arası ihracat yapan firmalara gümüş, 2,5-5 milyon dolar arası ihracat yapan firmalara da bronz başarı ödülleri verildi.

    DSD Deri Sanayicileri, GSD Dış Ticaret, MRM Deri Konfeksiyon, Trakya Tekstil ve Giyim Sanayi firmaları platin başarı ödülünü alırken, Bilgin Tekstil Deri Sanayi, Desa Deri, Matraş Dış Ticaret, Matraş Deri Mamulleri, Aydınlı Deri Konfeksiyon, Gezer Ayakkabı Deri Sanayi, Veronica Deri, Orjin Deri, Trexta Tr Deri, Punto Deri, Verona Deri, Şen Deri, Alden Turizm Ticaret ve Sanayi, Denal Turizm, Ticaret ve Sanayi firması ile Temer Tekstil de altın başarı ödülünü aldı. Ödülleri Bakan Çağlayan takdim etti.




    Bakan Çağlayan deriden 5 milyar $ bekliyor Yorumları