MHP'li Şandır iktidarı ucubeye benzetti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-18-2011 (20:58)   Son Mesaj: 01-18-2011 (20:58)    Cevap: 0    Gösterim: 506  

    01-18-2011

    MHP'li Şandır iktidarı ucubeye benzetti

    MHP'li Şandır iktidarı ucubeye benzetti


    MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, ''Bunlar (AK Parti) bir sorun olduğunda iktidar olan kendileri değilmiş gibi suçu başkalarının üzerine atıyorlar." dedi.

    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, Türkiye'de şu anda yaşanan bütün olumsuzlukların sorumlusunun AK Parti iktidarı olduğunu iddia ederek, ''Bunlar (AK Parti) bir sorun olduğunda iktidar olan kendileri değilmiş gibi suçu başkalarının üzerine atıyorlar. Zaten bu halleriyle ucube bir iktidar görünümündeler'' dedi.
    Antalya'nın Manavgat ilçesindeki parti teşkilatını ziyaret eden Şandır, düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Hizbullah davası sanıklarının tahliye edilmesini eleştirerek, tahliyelerin tek sorumlusunun AK Parti Hükümeti olduğunu öne süren Şandır, şöyle konuştu:

    ''Bu adamların 10 yıl bitiminde serbest kalacağı belliydi. Bunu başta Adalet Bakanı olmak üzere herkes biliyordu. Ancak kimse hiçbir şey yapmadı. Serbest kaldıktan sonra tepkiler gelmeye başlayınca suçu Yargıtay'ın üzerine atma kalkıştılar. Bunlar (AK Parti) bir sorun olduğunda iktidar olan kendileri değilmiş gibi suçu başkalarının üzerine atıyorlar. Zaten bu halleriyle ucube bir iktidar görünümündeler. Onlara göre, tahliyelerden Yargıtay, işsizlikten Merkez Bankası, yerine getirilmeyen vaatlerden muhalefet sorumlu. Kendileri hiçbir şeyden sorumlu değil. Bu iktidar ucube bir iktidardır.''

    Türkiye'yi dolaştıklarını, halkın feryat ettiğini savunan Şandır, ''AKP kendisine verilen emaneti 8 yıllık süre zarfında kullanmayı başaramadı. Zulmetti ve sonuçta Türk Telekom Arena Stadı'nda Başbakan, tüm Bakanlarıyla birlikte yuhalandı. Bu ölçekte on binlerce kişi tarafından hiçbir siyasetçi yuhalanmamıştı, ıslıklanmamıştı. Bu açıdan bu tarihimizde bir ilktir'' diye konuştu.

    -MHP ANKETİ-

    Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçim sürecine girilmesinin ardından bir araştırma şirketiyle anlaştığını ve bugüne kadar Türkiye çapında yapılmamış derecede bir kamuoyu oluşturmaya başladığını ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, Türkiye genelinde 200 binden fazla kişiye telefonla ulaşarak toplumun nabzını ölçmeye çalıştıklarını söyledi.

    Vatandaşlara, milletvekillerinden memnun olup olmadıklarını ve bölgelerinde kimi milletvekili olarak görmek isteklerini sorduklarını anlatan Şandır, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Partili değil, vatandaşlara bu sorular sorulduğu için manipülasyon yapma şansı yok. MHP bu araştırmanın sonucunda kamuoyunun düşüncelerini öğrenecek. Ortaya belli bazı isimler çıkacak. Çıkacak olan isimler farklı partilerden de olabilir. Daha sonra genel merkez olarak teşkilatlarımız, belediye başkanlarımız olmak üzere partililerimizin de fikirlerini alarak milletvekili adaylarımızı belirleyeceğiz.''

    Bazı kesimlerin ısrarla MHP'yi baraj altında göstermeye çalıştıklarını da vurgulayan Mehmet Şandır, tek başına iktidarı hedeflediklerini ve bu amaçla yollara düştüklerini söyledi. Vatandaşlarla görüşerek, duygu ve düşüncelerini aldıklarını kaydeden Şandır, ''MHP seçimlerde tek başına iktidara gelecek oyu alacaktır. Bu amaçla herhangi bir partiyle koalisyon görüşmesi yapmamız veya bunu deklare etmemiz söz konusu bile değildir'' dedi.

    Önümüzdeki hafta görüşmeleri yapılacak olan RTÜK Yasası konusunda da eleştirilerde bulunan Şandır, çıkacak olan RTÜK Yasası'yla, yerel basın ile yaygın basının aynı düzlemeye tabii tutulduğunu ifade ederek, bunun yerel basına çok büyük zarar vereceğini söyledi. Şandır, yerel basına RTÜK kesintilerinden mutlaka kaynak aktarılması gerektiğini de ifade etti.




    MHP'li Şandır iktidarı ucubeye benzetti Yorumları