Samsun'daki şüpheli bebek ölümüne ilişkin açıklama   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-18-2011 (18:56)   Son Mesaj: 01-18-2011 (18:56)    Cevap: 0    Gösterim: 546  

    01-18-2011

    Samsun'daki şüpheli bebek ölümüne ilişkin açıklama

    Samsun'daki şüpheli bebek ölümüne ilişkin açıklama


    Samsun'un Tekkeköy ilçesi Kaymakamı Köksal Şakalar, ilçede yaşayan Bakırcı ailesinin 2,5 aylık bebeklerinin şüpheli ölümüyle ilgili kesin ölüm nedeninin otopsi sonucu belirleneceğini söyledi.

    Şakalar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı internet sitelerinde Kübra Nazar Bakırcı adlı 2,5 aylık bebeğin ölüm nedeninin ''yetersiz beslenme'' olarak gösterildiğine işaret ederek, bebekle ilgili otopsi sonucunun gelmediğini söyledi.
    Bebeğin ölümünün şüpheli bulunması üzerine anne Necla Bakırcı ve baba Murat Bakırcı'nın ifadelerine başvurulduğunu belirten Kayalar, şöyle devam etti:

    ''Bebeğin ebeveynleri, çocuğun bir hafta önce 3 yaşındaki kardeşi tarafından yere düşürüldüğü ve çocuğun kafa bölgesinde yaralanma olduğunu belirtmişler. Yani çocukta düşmekten kaynaklanan bir darp var. Anne, çocuğun bu düşme hadisesinin ardından beslenmeden kesildiğini ifadesinde belirtiyor. Kesin sonuç, otopsi raporunun ardından belli olacak.''

    Tekkeköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Bakırcı ailesine 2005 yılından beri düzenli yardım yapıldığını vurgulayan Kaymakam Şakalar, ''Söz konusu aileye devlet, Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla 2005 yılından itibaren düzenli olarak yardım yapıyor. Ailenin tüm yardım taleplerine olumlu karşılık verildi. 2005'ten beri aileye yapılan yardım 10 bin TL'nin üzerindedir. Nakdi yardımın yanı sıra aileye düzenli olarak yakacak yardımı da yapılıyor. Aileye en son 8 Aralık günü nakdi yardım yapılmış'' dedi.




    Samsun'daki şüpheli bebek ölümüne ilişkin açıklama Yorumları