'MHP'li erkekler demokrat mı? polemiği   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-18-2011 (18:38)   Son Mesaj: 01-18-2011 (18:38)    Cevap: 0    Gösterim: 529  

    01-18-2011

    'MHP'li erkekler demokrat mı? polemiği

    'MHP'li erkekler demokrat mı? polemiği


    MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır'ın, partililerin yüzde 70'inin eşinin MHP'ye oy vermediğini söylemesi polemiğe neden oldu.. Partinin eski kadın milletvekillerinden Nesrin Ünal duruma tepkili.

    MHP eski Antalya Milletvekili Nesrin Ünal, Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır'ın partililerin yüzde 70'inin eşinin MHP'ye oy vermediği açıklamasına, "Çakır, espri mi yaptı bilmiyorum. MHP'li erkeklerin demokrat mı olduğunu söyledi bilmiyorum? 1999 yılında Antalya'da kadınların çalışmasıyla birinci parti olduk" dedi.

    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Antalya Milletvekili Nesrin Ünal, MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır'ın, partililerin yüzde 70'inin eşinin MHP'ye oy vermediğini söylemesini değerlendirdi. Çakır'ın, Elazığ il istişare toplantısındaki konuşmasını baştan sona dinlemediğini belirten Ünal, şöyle konuştu: "Çakır, neye bağladı bilmiyorum. Ben böyle olmadığını düşünüyorum. MHP eşlerinin oy vermeme gibi bir durumu yok. 1999'da kadınlarla çalıştık ve Antalya'da kadınların çalışmasıyla birinci parti olduk. Espri mi yaptı bilmiyorum. MHP'li erkeklerin demokrat olduğunu mu söyledi acaba. Kendi fikirlerim kadınlar oy veriyor ve MHP başarıyı kadınlarla yakalayacak. Ne kadar kadın ağırlıklı olursa o kadar başarılı olunur."

    Ünal, milletvekilliği için aday olduğunu ve ülkenin gelişiminde aktif olarak rol oynamak istediğini belirtti.

    NESRİN ÜNAL

    Nesrin Ünal, 18 Nisan 1999 seçimlerinde MHP'den Antalya milletvekili seçilerek Meclis'e girdi. Nasıl bir tavır izleyeceği, başörtüsünü açıp açmayacağı merak konusu oldu. Dışarıda kapalı olan Ünal, Meclis'e geldiğinde başını açtı. Üç yıl sonra yapılan seçimlerde milletvekilliği sona eren Nesrin Ünal, memleketi Antalya'ya yerleşti ve mesleği olan doktorluğa geri döndü.

    İHA




    'MHP'li erkekler demokrat mı? polemiği Yorumları