Oğlu toprağa kocası hapishaneye   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-18-2011 (18:08)   Son Mesaj: 01-18-2011 (18:08)    Cevap: 0    Gösterim: 464  

    01-18-2011

    Oğlu toprağa kocası hapishaneye

    Oğlu toprağa kocası hapishaneye


    Samsun'un İlkadım ilçesinde, oğlunu tabancayla öldürdüğü iddia edilen emekli astsubayın ömür boyu hapis istemiyle yargılanmasına başladı. Anne ise şikayetçi olup olmamakta kararsız kaldı.

    Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, yaklaşık 4 ay önce içkili restoranda Kasımpaşa ile Fenerbahçe arasındaki futbol müsabakasını izledikten sonra İstasyon Mahallesi'ndeki evlerinde tartıştığı oğlu Murat'ı (27) beylik tabancasıyla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan emekli astsubay Cahit Özdil'in (52) yargılanmasına başlandı.
    Duruşmaya hakkında, ''öz oğlunu öldürmek'' suçundan ömür boyu hapis cezası istenen sanık ve sanığın eşi Naime Özdil katıldı.

    İfadesinde, olayın bir anda geliştiğini belirten sanık, ''Olay akşamı bir restoranda birlikte alkol alıp maç izledikten sonra eve gittik. Oğlum yeni evlenip eşinden ayrılmış ve işsizdi. Kendisine iş bulmasını söyledim. Eşiyle ilgili konuştuk. Bu sırada yüksek sesle konuşuyoruz diye eşim bizi uyardı. Daha sonra sokağa çıkıp biraz gezdikten sonra tekrar eve döndük. Oğlum eşinin yakınlarının kendisini dövdüğünü söyledi Ben buna çok üzüldüm. İş bulup çalışmasını söyledim. Bu sırada aramızda tartışma çıktı. Üzerime hamle yapınca benden güçlü olduğu için belimdeki silahla ateş ettim. Amacım Öldürmek değil korkutmaktı'' diye kendini savundu.

    Sanığın eşi Naime Özdil ise şikayetçi olma konusunda kararsız olduğunu belirterek, ''Sanık eşim, ölen oğlum, henüz şikayetçi olup olmama konusunda karar veremedim. Muhtemelen eşim ceza alacak, ancak, fazla ceza almasını istemiyorum'' dedi.

    Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.




    Oğlu toprağa kocası hapishaneye Yorumları