Arif Doğan: Halka eşeklerle silah dağıttım   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-18-2011 (17:56)   Son Mesaj: 01-18-2011 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    01-18-2011

    Arif Doğan: Halka eşeklerle silah dağıttım

    Arif Doğan: Halka eşeklerle silah dağıttım


    İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuksuz sanığı emekli Albay Arif Doğan, örgüt üyesi olmadığını belirterek, vatan hainliği yapmadığını söyledi. OHAL valisinin, halka silah dağıtmalarını söylemesi üzerine kendisinin de eşeklerle bu silahları dağıttığını söyledi.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada çapraz sorgusu yapılan Doğan'a, savcı Nihat Taşkın, Çavuşbaşı'ndaki depoda 8 büyük çuval dolusu evrak bulunduğunu ifade ederek ''Bu kadar çok belgeyi saklamanızın amacı nedir?'' diye sordu.
    Doğan, JİTEM ile ilgili 8 çuval belge olmadığını, 5-6 belge bulunduğunu, bunların fotokopi ile çoğaltıldığını kaydetti.

    Belgeleri imha etmeye niyeti olmadığını dile getiren Doğan, ''Kendimi imha mı edeceğim. Bu suçsa, verilecek cezaya razıyım. Teşkilatın evrakı var, bunu muhafaza ediyorum'' dedi.

    -''JİTEM'İN KANUNSUZ İŞLEMİ YOKTUR''-

    Emekli olduktan sonra askeri evrakın neden kendisinde bulunduğu sorusuna karşılık Arif Doğan, ''Bunlar arşivdir. JİTEM'in belgesi yoktur, arşivi vardır. Bunlar kayıtlı 10 bin muhbir ve ajanlardır. Emniyetin 10 milyon kayıtlı muhbiri var. Jandarma'nın olamaz mı? JİTEM'in kanunsuz işlemi yoktur. Ben yıllarca ağaçların üzerinde yattım. Bunların hesabını niye sormuyorsunuz? Bu adamları, dağlarda, çoluğundan çocuğundan uzakta niye tuttunuz diye sormuyorsunuz'' şeklinde konuştu.

    Doğan, depoda bulunan boş kovanlar hakkında bir bilgisi olmadığını belirterek, JİTEM'e ait iki bina olduğunu, birinin Ankara Aydınlıkevler'de, diğerinin Diyarbakır'da OHAL binasının yanında bulunduğunu, malzemelerin buralarda toplandığını kaydetti.

    JİTEM'de hiç kimsenin fişek peşinde koşmadığını, operasyondan gelen insana kovan sorulamayacağını dile getiren Doğan, ''Ben asker değil, leşkerim. Ben kanas kullanırım. Kanasın hesabı sorulmaz. Zaten 10 tane fişek veriliyor. Bir PKK'lı vurması lazım. Yoksa kendisi vurulur'' dedi.

    -UÇAKSAVAR MERMİ HOBİM-

    Uçaksavar mermilerine karşı hobisi olduğunu, bunları boy boy kestirip, içlerine kalem koyarak çok kişiye hediye verdiğini dile getiren Doğan, OHAL valisinin, halka silah dağıtmalarını söylemesi üzerine kendisinin de eşeklerle bu silahları dağıttığını söyledi.

    Taşkın'ın, JİTEM'le ilgili sorular yöneltmesi üzerine araya giren Doğan, ''Siz beni Ergenekon'dan yargılamıyor musunuz? Bana Ergenekon'dan soru sorun'' dedi.

    Savcı Nihat Taşkın da bu soruların yöneltilmesinin gerekçelerinin daha önce söylendiğini belirtti.

    Sivil JİTEM olduğu iddia edilen birimdekilere paranın kimler tarafından ödendiğini soran Taşkın'a, Doğan şöyle yanıt verdi:

    ''Size ne, ne ilgilendirir sizi? Onlar da benim gibi geri zekalı. Çocuklarını, eşlerini bırakarak vatan için savaştılar, onlar da benim gibi salaktı. Ben ne diyeyim ki size bilmiyorum.''

    Doğan, Sedat Peker'le ilişkisinin sorulması üzerine de Peker'le iki kere görüştüğünü, birincisinin uluslararası uyuşturucu kaçakçısının yakalanması, ikincisinin de bir astsubayın öldürülmesine ilişkin olduğunu kaydetti.

    Savcı Taşkın'ın, Sedat Peker'in evine ya da iş yerine gidip gitmediğini sorması üzerine Doğan, ''Evet tuvaletine kadar girdim. Ben ne diyeyim bilmiyorum ki 'Hayır' diyorum, siz hala aynı şeyi sorup duruyorsunuz. Ben örgüt üyesi değilim, hele vatan haini hiç değilim. Bunu kesinlikle reddediyorum'' yanıtını verdi.

    Doğan, Tuncay Güney'in 2001 yılında, Emniyetteki ifadesinde, Veli Küçük ve Sedat Peker ilişkisinden söz ettiğinin hatırlatılması üzerine, ''Bilmiyorum efendim. Ben 'Hadımım' diyorum, siz 'Kaç çocuğunuz var' diyorsunuz. Bilmediğim şeyi nasıl anlatayım'' dedi.

    Veli Küçük'ten ele geçirilen mafya ile ilgili bir yazıya ilişkin soruya Doğan, Küçük'ü yıllardır tanıdığını, toplantılarda, görüşmelerde siyasi içerikli konuşmadıklarını belirterek, ''Böyle çalışmalar içinde olsa bunu gösterir. Arif Doğan gibi biri yanındaysa ona hayli hayli gösterir'' dedi.

    Taşkın'ın, ''Mafya mı dersiniz, çıkar amaçlı suç örgütü mü?'' sorusuna ise Doğan, bunu hiç düşünmediğini dile getirerek, PKK'yı ''Ka'' yerine ''Ke'' şeklinde söylediği için komutanlarının kendisine kızdığını anlattı.

    Duruşma, Doğan'ın çapraz sorgusuyla devam ediyor.




    Arif Doğan: Halka eşeklerle silah dağıttım Yorumları