Çebi: Tel çekmeyle şap önlenemez   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-18-2011 (17:56)   Son Mesaj: 01-18-2011 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 500  

    01-18-2011

    Çebi: Tel çekmeyle şap önlenemez

    Çebi: Tel çekmeyle şap önlenemez


    Kırklareli Tarım Müdürü Hasan Çebi, Bulgaristan'ın Türkiye sınırı olan Kırklareli hattına tel örgü çekme girişiminin ''şap hastalığına'' bir çözüm olmayacağını belirterek, ''Tel çekmek tedbir değil, tel çekmeyle şap önlenemez'' dedi.

    Çebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan'a görülen şap hastalığının bu bölgeye sınır olan Kırklareli'ndeki hayvanlarda şap hastalığına rastlanmadığını söyledi.
    Bulgaristan'da görülen şap hastalığı sonrası hayvanların imha edildiğini ifade eden Çebi, şöyle dedi:

    ''Yabani hayvanların sınırdan geçişlerini önlemek zor. Bizim yorum yapmamız uygun olmaz ama tel çekmek tedbir değil, tel çekmeyle şap önlenemez. Belki bir kısım hayvanın geçişi telle engellenebilir ancak kuşların geçişi nasıl engellenecek? İnternet sitelerinde yer alan haberlerde Türkiye'den Bulgaristan'a manda ve ineklerin geçtiği ifade ediliyor. Bu konuda bize gelen bir müracaat yok. Hayvanlarımız geçmiş olsa bile geri almamız söz konusu değil. Geçtiğimiz günlerde Bulgaristan'a giderek şap konusunda fikir alış verişinde bulunduk ama iki ülke arasındaki sınıra tel çekilme konusu gündeme gelmedi.''

    -16 BİN HAYVAN ŞAP'A KARŞI AŞILANDI-

    Çebi, Bulgaristan'da görülen şap hastalığına karşı Kırklareli'nin sınır köylerdeki 16 bin küçük ve büyükbaş hayvanın aşılandığını belirtti.

    Aşılamaların Tarım Müdürlüğü tarafından ücretsiz yapıldığını kaydeden Çebi, ''Trakya aşılı ari bölgesi olduğundan dolayı tedbirlerimizi alıyoruz'' dedi.

    Kırklareli bölgesinde ve sınır köylerinde çiftçileri bilgilendirme faaliyetlerinin sürdüğünü anlatan Çebi, ''Köylülerimizi şap hastalığına karşı bilgilendiriyoruz. Hayvanlarını dışarıya salmamalarını söylüyoruz. Bu yüzden de bölgemizde şap paniği yok. Aşılama çalışmalarımız sürüyor. Hiç bir sıkıntı yok'' şeklinde konuştu.




    Çebi: Tel çekmeyle şap önlenemez Yorumları