Egemen Bağış: 'Bu Twitter cıvıtır'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-18-2011 (16:37)   Son Mesaj: 01-18-2011 (16:37)    Cevap: 0    Gösterim: 554  

    01-18-2011

    Egemen Bağış: 'Bu Twitter cıvıtır'

    Egemen Bağış: 'Bu Twitter cıvıtır'


    Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TT Arena'da Başbakan'ın protesto edilmesinden sonra bazı sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan mesajlar için ilginç ifadeler kullandı.

    Devlet Bakanı Bağış, basın mensuplarının Başbakan Erdoğan'ın protesto edilmesiyle ilgili sorularını cevapladı.
    Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nde yapılan Genç Çevirmenler Yarışması'nda ilk üçe girenlere ödüllerini verdi. Ödüllerin verilmesinden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bağış, pazar günü açılışı yapılan TT Arena'da Başbakan'ın protesto edilmesinden sonra bazı bakanların Galatasaray taraftarlığını askıya aldıkları konusunda değerlendirmesi istendiğinde Bağış, yaşanan olayların hiç kimse için doğru olaylar olmadığını belirterek, "Gözden kaçan bir gerçek var. Sadece Galatasaray değil, İstanbul değil, Türkiye önemli bir tesise kavuştu. Gerçekten hepimizin gurur duyacağı, yabancı ülke takımlarını ağırlarken göğsümüzü kabartacak bir tesise kavuştuk" şeklinde cevap verdi.

    Eski Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın Başbakan'a gittiğinde projeye karşı direnç olduğunu belirten Bağış, "Bu proje benim bildiğim 5 kere durma noktasına geldiğinde sayın Başbakanımız bizzat devreye girdi ve projenin gerçekleştirilmesi için büyük kararlılık gösterdi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi başkanlığı bu projenin gerçekleşmesi için riskler aldı. Türkiye için önemli bir kazanç ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

    Protestoların organize olduğunu belirten bakan Bağış, "Ben eminim ki gerçek Galatasaraylılar, orada yaşanan olaylardan mutsuzlar. Başta Adnan Polat olmak üzere Galatasaray camiasının gerçek mensupları bu süreçte üzüldüler" ifadelerini kullandı.

    Türkiye'nin 81 ilinde bulunan tüm vatandaşları protestoların üzdüğünü söyleyen Bağış, "Bu olayları çok da fazla gündemde tutmanın hiç kimseye hayrı yok. Türkiye büyük bir ülkedir. Orada herkesin bilmesi gereken şeyin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Sayın Başbakanımızın kararlılığı, azmi ve desteği ile Türkiye Avrupa standartlarının üzerinde bir tesise kavuştu. Galatasaray camiasına da, İstanbul'a da, Türkiye'ye de hayırlı, uğurlu olsun' dedi

    Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Müsteşarı'nın 'twitter' sosyal paylaşım sitesine yazdıklarıyla ilgili olarak da Bağış, söz konusu müşavirin çok koyu bir Galatasaray taraftarı olduğuna da dikkati çekerek, müşavirin, "kendi takımının yeni stadında saygı duyduğu bir lidere gösterilen vefasızlığa karşı o andaki hislerini birçok insan gibi dile getiren bir cümle yazdığını, sonra bu cümle ile haddini aştığının farkına vararak kendi camiasından özür dilediğini, hatta bununla da yetinmeyerek hesabını kapattığını" anlattı.

    Bağış, "Başbakan Yardımcımız Cemil Çiçek'in güzel bir lafı var 'Bu Twitter cıvıtır' diye. Ama bu insanların sanki hedef tahtasına konması, birileri tarafından istismar edilmesi de çok enteresan. Dün akşam ben de Twitter'da bir şey öğrendim, ona da büyük şaşkınlık içinde vakıf oldum. Kimileri Sayın Başbakanımızın stada gelmesinden yarım saat önce twit mesajı atmış, 'Başbakan geldi, ıslıklandı' diye. Sanki kendilerini Nostradamus yerine koyup bilgi vermişler. O daha enteresan. Demek ki burada organize işler var ve birileri sabredememiş. Bunu yapan insanlar da bu ülkede birçok kişinin takip ettiği insanlar" diye konuştu.








    Egemen Bağış: 'Bu Twitter cıvıtır' Yorumları