Muhammed isminde bahriyeli mi olur!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-18-2011 (15:58)   Son Mesaj: 01-18-2011 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 1367  

    01-18-2011

    Muhammed isminde bahriyeli mi olur!

    Muhammed isminde bahriyeli mi olur!


    ÇYDD ve ÇEV hakkında açılan davanın avukatlara dağıtılan ek klasörlerindeki belgelerde Deniz Lisesi'ni kazanan öğrencilerin isimlerine dikkat çekiliyor. Bir Deniz Albay 16 öğrencinin isimleri konusunda şikayette bulunuyor.

    Ergenekon soruşturmaları kapsamında ÇYDD ve ÇEV hakkında açılan davanın ek delil klasörleri avukatlara dağıtıldı. 61 ek delil klasöründen her iki demeğin Ergenekon bağlantılarına dair elde edilen deliller sıralandı.

    Habertürk gazetesinde yer alan Bülent Ceyhan imzalı haberde, avukatlara dağıtılan ek delil klasörlerinde, askeri casusluk soruşturması kapsamında Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramada ele geçirilen, Balyoz, Ergenekon ve Poyrazköy davalarını ilgilendiren 8 çuval dolusu belgeyle ilgili tutuklanan İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Kemalettin Yakar ile ilgili bilgiler de yer aldı. Belgelerde Yakar'ın kozmik bilgilere ulaşmak ve şantaj amaçlı kurulan fuhuş çetesi tarafından kontrol altında tutulduğu öne sürüldü.
    Ek klasörlerde, emekli Deniz Albay Aydın Ortabaşı'nda ele geçirilen dijital belgede, Deniz Albay Hüseyin Vural imzalı bir e-mail yer aldı. E- mail'de Deniz Lisesi'ni kazanan öğrenciler arasında 8 Muhammed, 5 Enes ile Usame, Taha Yasin ve Huzefye adlı öğrencilerin bulunduğu belirtilerek, "Bu performansta veya mülakatta çocuklarına bu isimleri yakıştıran ailelerin özel tahkikatları herhalde yapılmıştır. Bunun gözden kaçtığı düşünülse dahi Yelkenli Dönemi dahil bu isimlerde bir Bahriye subayı duyulmuş işitilmiş midir?" ifadeleri yer aldı.

    FUHUŞ DOSYASI

    Poyrazköy davası sanığı Levent Bektaş'tan ele geçirilen fuhuş dosyasıyla ilgili belgeler de klasörlere girdi. Bektaş'tan ele geçirildiği belirtilen belgelerde, fuhuş ve şantaj çetesi soruşturmasında adı geçen Zuhal Azeri'nin ilişki kurduğu kişiler arasında askeri casusluk soruşturması kapsamında tutuklanan Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Kemalettin Yakar da sayılıyor.

    NUTUK'U MU ATARSIN KURAN'I KERİM'İ Mİ?

    Deniz Albay Hüseyin Vural imzalı e-maildeki, isim fişlemesi akıllara ünlü edebiyatçı İskender Pala'nın, "İki Darbe Arasında" isimli kitabında aktardığı sınav yöntemini akıllara getirdi. 12 Eylül sonrasında "öğretmen teğmen" olarak girdiği ordudan 28 Şubat sürecinde "irticacı" diye ihraç edilen Prof. Dr. İskender Pala, kitabında, askeri liselere başvuran adaylara yöneltilen ilginç sorulara da yer vermişti. Pala, bizzat kendisinin de girdiği sınavlarda öğrencilere, "Bir elinde Kur'an var, diğer elinde Atatürk'ün Nutuk'u. Denize düştün ve tek elle yüzebileceksin, hangisini atarsın?" şeklinde sorular yöneltildiğini bu şekilde dindarlık testinden geçirildiklerine dikkat çekmişti.

    Geçtiğimiz yıl Haber 7'de yayınlanan, "Askeri lisede fosilli gusüllü dindarlık testi" başlıklı haberi bu linkten okuyabilirsiniz...




    Muhammed isminde bahriyeli mi olur! Yorumları