Tekin: Erdoğan'ın ciddi psikolojik sorunları var   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-18-2011 (15:36)   Son Mesaj: 01-18-2011 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 469  

    01-18-2011

    Tekin: Erdoğan'ın ciddi psikolojik sorunları var

    Tekin: Erdoğan'ın ciddi psikolojik sorunları var


    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a Türk Telekom Arena Stadında gösterilen tepkiyle ilgili yapılan açıklamaları değerlendirdi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın ciddi psikolojik sorunları olduğunu öne süren Tekin, "Şiddet olmadığı sürece herkes özgürce kendisini ifade edebilir." dedi.
    Tekin, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yiğiner"i ziyaret etti. Tekin burada, esnafın sorunlarını dinledi.

    Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Tekin, Seyrantepe"de yaşanan ve Başbakan Erdoğan"ın protesto edildiği olayları ve bu olayların ardından yapılan açıklamaları sert bir dille eleştirdi.

    Başbakan Erdoğan"ın ciddi bir sağduyuya ihtiyacı olduğunun savunan Tekin, Erdoğan"ın ciddi psikolojik sorunları olduğunu öne sürdü.

    Tekin, "Bu psikolojik sorunla kaynaklanan sorun sadece Seyrantepe değil, daha önce de heykelle ilgili siyasetçi üslubu olmayan bir üslup kullandı." dedi.

    Seyrantepe"ye açılışa gelen taraftarların biletinin TOKİ tarafından alındığını ileri süren Tekin, "Şimdi burada oluşan bir reaksiyonu kameralarla, Galatasaray yönetimi, emniyetin, hiç kimsenin haddi değildir.

    Bu ülkede demokrasi varsa, bu ülkede özgürlük varsa herkes tepki gösterecektir. Sayın Başbakan"a da, bizlere de, yarın gelecek siyasetçiler de gösterecektir.

    Yani herkesi sicilleyeceksiniz, herkesi fişleyeceksiniz. Ee ne güzel, neresi burası? 12 Eylül"de demokrasi özgürlük diyecektiniz, ben böyle özgürlük hakkımı kullanmak istiyorum.

    Şiddet olmadığı sürece herkes özgürce kendisini ifade edebilir." şeklinde konuştu.

    Tekin, Galatasaray yönetimine bu konuyla ilgili baskı yapıldığını iddia etti.

    "TÜRKİYE"NİN KOŞULLARI EĞER BİR KOALİSYON GEREKTİRİYORSA..."

    CHP Genel Başkana Yardımcısı Tekin, seçim öncesi MHP ile koalisyon iddialarına da yanıt verdi.

    Tek başına iktidar olmak istediklerini belirten Tekin, Türkiye"nin koşulları eğer bir koalisyonu gerektiriyorsa, herkesle koalisyon yapabileceklerini söyledi.

    Seçim öncesi bir ittifakın söz konusu olmadığını vurgulayan Tekin, "Hiç kimseyle ittifakımız yok, tek başımıza iktidara yürüyoruz." şeklinde konuştu.

    "AK Parti buna dahil mi?"sorusuna Tekin, "CHP tek başına iktidar hedeflemiş bir siyasi parti. Ama yarın siyasetin bir realitesi de var, geçmiş dönemlere bakın, ne yapacağız?

    Koşullar, vatandaş böyle bir noktaya getirdiği zaman şartlar biz ülkeyi sahipsiz mi bırakacağız. Onu söylemek istedik. Yoksa kimseyle koalisyon yapmaya hevesli değiliz." yanıtını verdi.

    "KÜLTÜR BAKANI GÜNAY'I ARINÇ'A HAVALE EDİYORUM"

    Gazeteciler, Tekin"e son günlerde yaşanan "ucube" tartışmalarını ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay"ın Peygamber efendimizle ilgili gafını da hatırlattı.

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç"ın bu konuda güzel bir cevap verdiğini hatırlatan Tekin, Günay"ın bu duruma düşmesinin çok üzücü olduğunu ifade etti.

    Yaşanan heykel tartışmalarını gereksiz bir şekilde uzadığını aktaran Tekin, "Heykel"i sanatçıların konuşması gerektiği söyledi.

    Tekin, "Sayın Kültür Bakanı acınacak durumda, onun için fazla cevap vermek istemiyorum. Onu Bülent Arınç"a havale ediyorum." diye konuştu.

    Tekin son olarak, Başbakan Erdoğan"ın gazeteci Ahmet Altan"a açtığı davaya ise, Türkiye"de sasın özgürlüğünün medya özgürlüğünün hangi noktaya geldiğinin göstergesi olarak değerlendirdi.


    ÇANKAYA BELEDİYESİ, TEKİN"E ŞİKAYET EDİLDİ

    Toplantı sırasında Eskişehir Yolu üzerinde taksi durağı çalışanı Satılmış Güzeloğlu, Çankaya Belediyesi"ni kendilerine baskı yaptığını belirterek, belediyeyi Tekin"e şikayet etti.

    Tekin, yetki karmaşası olduğunu söyleyerek, not almakla yetindi.




    Tekin: Erdoğan'ın ciddi psikolojik sorunları var Yorumları