Hazır giyimde ithalat vergisi yüzde 40 olmalı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-18-2011 (14:19)   Son Mesaj: 01-18-2011 (14:19)    Cevap: 0    Gösterim: 459  

    01-18-2011

    Hazır giyimde ithalat vergisi yüzde 40 olmalı

    Hazır giyimde ithalat vergisi yüzde 40 olmalı


    Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, hazır giyim ithalatında vergi oranının en az yüzde 40 olması gerektiğini belirtti.

    Karakuş, yazılı açıklamasında, Dış Ticaret Müsteşarlığının AB ile serbest ticaret anlaşması olan ülkelerden yapılacak hazır giyim ve dokuma kumaş ithalatına vergi getirilmesi uygulamasına destek verdiklerini kaydetti.
    Hazır giyim ithalatında verginin en az yüzde 40 olması gerektiğini belirten Karakuş, ''İthalata ek vergi, koruyucu aşıdır. Uzakdoğu salgınına en etkili önlem alınmıştır'' ifadesini kullandı.

    Vergi oranlarının düşürülmesi konusunda çeşitli çevrelerden talepler geleceğini ancak bu taleplere hükümetin taviz vermemesi gerektiğini belirten Karakuş, verginin hazır giyimde yüzde 40'dan aşağı uygulanmaması gerektiğini kaydetti.

    Uzakdoğu mallarının dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de salgın gibi yayıldığını belirten Karakuş, şöyle devam etti:

    ''Bugüne kadar Türkiye ekonomisini istila eden Uzakdoğu mallarına karşı hazır giyim sektörü eli kolu bağlı bir boksör gibi sürekli yumruk yedi. Kalitesiz, sağlığa zararlı ancak ucuz Uzakdoğu malları ile mücadele imkanı doğmasından memnunluk duyuyoruz.

    1 liraya gömlek, 2 liraya pantolon, 10 liraya palto getirdiler. Türkiye'ye gelen her bir gemi aileden bir kişiyi işsiz bıraktı, mağaza kapattı, katma değer kaybına yol açtı.

    İthalata vergi konulması sadece hazır giyim sektörü için değil, Türkiye ekonomisinin yapısal sorunlarının düzeltilmesi için de çok önemli.''

    Karakuş, ithalatta koruma önlemlerinin başka sektörlere de yaygınlaştırılmasını istedi.




    Hazır giyimde ithalat vergisi yüzde 40 olmalı Yorumları