Uyuşturucu çetesi çökertildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-18-2011 (14:04)   Son Mesaj: 01-18-2011 (14:04)    Cevap: 0    Gösterim: 573  

    01-18-2011

    Uyuşturucu çetesi çökertildi

    Uyuşturucu çetesi çökertildi


    Kocaeli polisinin eroin satıcılarına yönelik nefes kesen operasyonu saniye saniye kameraya kaydedildi. Narkotik köpekleri zanlıların evlerini ararken, 42 kişi yakalandı.


    Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, sokalarda eroin satan bir çeteyi bir yıl boyunca takip ederken, 11 sokak satıcısını yakalayarak cezaevine gönderdi.

    Özellikle Mehmet Ali Paşa Mahallesi, İzmit merkez ve Suadiye beldesinde örgütlenen çeteye yönelik son darbe ise önceki gün vuruldu. Özel harekat polislerinin de katıldığı çete operasyonda, aralarında şebekenin ele başının da bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı.

    Zanlıların, kendi aralarında, bazı kadınlar için, "Aşıladım, köpeğim yaptım" diye tabirler kullandığı, önce eroine alıştırdıkları gençleri daha sonra çete bünyesine katıp torbacı olarak kullandığı tespit edildi. Yapılan araştırmalarda maddi durumu çok iyi olan, ancak eroin yüzünden elindeki her şeyi kaybeden bazı kişilerin de parasız kalınca torbacı olarak çalıştığı öğrenildi.
    İlk operasyonda gözaltına alınan Y.Ç., E.K., Y.Ö., A.Ö., M.G., H.V., T.M., M.A., İ.A., H.B., ve E.B. çıkırıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
    Son operasyonda ise çete lideri H.Ç., E.Ö., Z.İ., H.Y., A.D., M.İ., O.B., T.T., Y.K., H.K., M.K., C.K., C.K., Y.Ö., A.E., O.T., O.Y., M.Ş., C.Y., C.A., Y.Ş., N.M., E.E., A.B., M.D., S.A., A.B., M.T. ile travesti torbacı Z.A. ile yaşları küçük kızlar H.K ve N.K. gözaltına alındı. Küçük kızlar çocuk şubeye teslim edilirken, diğer 29 kişi adliyeye sevk edildi.
    Zanlıların ev ve işyerlerinde polis köpekleriyle yapılan aramalarda 7 kilogram esrar, 200 uyuşturucu hap, 130 gram eroin, 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Operasyon saniye saniye polis kameraları tarafından görüntülenirken, olayla ilgili tahkikat devam ediyor.





    Uyuşturucu çetesi çökertildi Yorumları