Ruslarla yasa dışı göçe karşı mücadele edeceğiz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-18-2011 (13:57)   Son Mesaj: 01-18-2011 (13:57)    Cevap: 0    Gösterim: 488  

    01-18-2011

    Ruslarla yasa dışı göçe karşı mücadele edeceğiz

    Ruslarla yasa dışı göçe karşı mücadele edeceğiz


    Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında Mayıs 2010’da imzalanan Vize Muafiyeti Anlaşmasıyla beraber yürürlüğe girecek olan Geri Kabul Anlaşması Moskova’da imzalandı.

    Yasa dışı göçle ilgili olarak Türkiye ile Avrupa Birliği arasında henüz yapılamayan Geri Kabul Anlaşması Ankara ile Moskova arasında geçekleşti. İki ülke tarafından Mayıs 2010"da imzalanan Vize Muafiyeti Anlaşmasıyla beraber yürürlüğe girecek olan Geri Kabul Anlaşması Rusya"da imzalandı. Böylece iki ülke arasında genişleyen işbirliği faaliyetlerine yasadışı göçle mücadelenin de eklendiğinin altı çiziliyor.
    Türkiye ile Rusya arasında Geri Kabul Anlaşması"nın imzalanması üzerine Dışişleri Bakanlığı"ndan yapılan açıklamada Geri Kabul Anlaşması sayesinde "iki ülke arasında geniş alana yayılan işbirliği faaliyetlerinin bütününe yasadışı göçle mücadelenin de eklendiğine" dikkat çekildi.

    İki ülke arasında vizesiz seyahat rejiminin tesisinin, dost Türk ve Rus halkları arasında kültürel ve sosyal bağların ileriye götürülmesine ve işadamları arasındaki temasların arttırılarak ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağı vurgulanan açıklamada şöyle devam edildi:

    "Yasadışı göçle mücadelede etkin hukuki bir araç olan Geri Kabul Anlaşmasının imzalanmasıyla, vizesiz seyahat rejiminin etkisiyle yoğunlaşacak insan hareketliliğinin yasadışı göçe ilişkin sıkıntılara yol açmasının engellenmesi hedeflenmektedir."

    Açıklamada ayrıca sözkonusu anlaşmaların, her iki ülkede gerekli yasal süreç tamamlandıktan sonra, daha sonra kamuoyuna duyurulacak bir tarihte, eşzamanlı olarak yürürlüğe gireceği" de belirtildi.




    Ruslarla yasa dışı göçe karşı mücadele edeceğiz Yorumları