Bodrum'da miras sevdası yaş tanımadı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-18-2011 (12:58)   Son Mesaj: 01-18-2011 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 680  

    01-18-2011

    Bodrum'da miras sevdası yaş tanımadı

    Bodrum'da miras sevdası yaş tanımadı


    Bodrum'daki 375 dönümlük arazinin varisleri dün bir araya geldi. Varisler arasında 80 yaşın üzerinde 20 kadın da yer alıyor.

    Mütesellim Karaosmanzade Hacı Ömer Ağa"dan torunu Hacı Hüseyin Ağa 'ya kaldığı belirtilen Bodrum'a bağlı Güvercinlik ve Sazköy'de milyon dolar değerindeki 375 dönümlük mirastan paylarına düşeni almak isteyenler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
    Düğün salonunda jandarma gözetiminde yapılan toplantıya 620 varis ve yakınları katılırken, 80 yaşın üzerindeki yaklaşık 20 kadın dikkat çekti.

    Yakınlarının yardımı ve bastonlarıyla toplantı salonuna gelen yaşlı kadınlar, çocuklarına ve torunlarına daha iyi gelecek bırakmak umuduyla, miras toplantısını izlediklerini söylediler.

    Toplantıya katılanları temsilen 6 kişi oybirliğiyle seçilerken, bu kişilerin, arazilerin satış süresinde mirasçıları temsilen görüşmelerde bulunması kararlaştırıldı.

    Değeri 10 milyon doları aşıyor

    Kocaeli'de faaliyet gösteren ve Osmanlı tapularının güncellenmesiyle tanınan emlakçı Tuncer Rıfat Barın, arazilerin 75 dönümünün Güvercinlik sahil kesiminde, geri kalan 300 dönümünün ise Sazköz sınırlarında yer aldığını söyledi.

    Güvercinlik'teki arazinin üzerinde aralarında turistik tesisler, iş yerleri ve konutların da bulunduğu çoğunluğu "işgalci'' 176 kişiye ait taşınmazlar olduğunu ifade eden Barın, ''Arazilerin toplam değeri 10 milyon doların üzerinde" dedi.


    Bugün




    Bodrum'da miras sevdası yaş tanımadı Yorumları