Ekşi, konseyi bıraktı, işte yeni başkan   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-18-2011 (12:17)   Son Mesaj: 01-18-2011 (12:17)    Cevap: 0    Gösterim: 508  

    01-18-2011

    Ekşi, konseyi bıraktı, işte yeni başkan

    Ekşi, konseyi bıraktı, işte yeni başkan


    Ak Partililere yönelik 'Analarına da satarlar' ifadesi nedeniyle Hürriyet'ten ayrılmak zorunda kalan Oktay Ekşi, CHP üyesi olmasından sonra merak edilen Basın Konseyi Başkanlığı ile ilgili kararını açıkladı.

    Oktay Ekşi, ''siyasi görevlerini tam olarak yapabilmek ve Basın Konseyinin bağımsız, tarafsız kimliğine gölge düşürmemek için'' Basın Konseyi Başkanlığından ve Yüksek Kurul üyeliğinden istifa etti. Oktay Ekşi'den boşalan Basın Konseyi Başkanlığı'na konseyin Yönetim Kurulu Üyesi eski Turizm ve Tanıtma Bakanı ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Orhan Birgit seçildi.
    Basın Konseyinden yapılan açıklamada, ''Oktay Ekşi, siyasi görevlerini tam olarak yapabilmek ve Basın Konseyinin bağımsız, tarafsız kimliğine gölge düşürmemek için Basın Konseyi Başkanlığından ve Yüksek Kurul üyeliğinden istifa etti'' denildi.

    Ekşi'nin Basın Konseyi Yüksek Kurulunun bugünkü toplantısında sunduğu istifa mektubu şöyle:

    ''Yaşamımın yeni döneminde, siyaset platformuna adım attım. Bu dönemde, partimin vereceği görevleri tam olarak yapabilmek ve o sıfatımın Basın Konseyinin, bağımsız, tarafsız kimliğine gölge düşürmesini önlemek isterim. 22 Ekim 1988'den beri büyük bir onur sayarak yürüttüğüm Başkanlıktan ve Yüksek Kurul üyeliğinden o nedenle istifamı arz ediyorum.

    'Kendi çalışmaları üzerinde hiçbir dış müdahaleye izin vermeyeceğine' ant içmiş olan Basın Konseyinin, ülkemizde 'daha özgür ve daha saygın' bir basın yaratmak yolunda 23 yıldır aralıksız sürdürdüğü çabaları, bundan böyle de aynı vakar ve kararlılıkla yerine getireceğine eminim. Bu düşünce ve inançla ayrılıyor ve Konseyimize daha büyük başarılar diliyorum.''




    Ekşi, konseyi bıraktı, işte yeni başkan Yorumları