2 bin gizli banka hesabı Wikileaks'te   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-18-2011 (09:22)   Son Mesaj: 01-18-2011 (09:22)    Cevap: 0    Gösterim: 513  

    01-18-2011

    2 bin gizli banka hesabı Wikileaks'te

    2 bin gizli banka hesabı Wikileaks'te


    Eski bir İsviçreli bankacı, Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’a İsviçre’de gizli banka hesabı bulunan 2 bin kişi ve şirketin hesaplarıyla ilgili ayrıntıların bulunduğu bir CD teslim etti

    CD"yi Londra"da Assange"a veren eski bankacı Rudolf Elmer, bir bankadan bilgi çalmak suçlamasıyla çıkacağı mahkemeye katılmak üzere İsviçre"ye gitmeden önce, toplu vergi kaçırmaları ayrıntılarıyla ifşa etmek istediğini söyledi.
    Gizli banka hesaplarının sahiplerini belirtmeyen Elmer, CD"de 40 civarında politikacı hakkında bilgi bulunduğunu açıkladı. İsviçre"nin en büyük özel bankalarından Julius Baer bankasının eski bir yöneticisi olan Elmer, CD"de işadamları, çokuluslu şirketler ve "sanatla geçinen" insanlar ile Britanya, Amerika, Almanya, Avusturya, Asya ve "her yerden" isimler bulunduğunu söyledi.

    Elmer, toplumu eğitmek için bu bilgileri ifşa ettiğini belirterek, "Bankacı olarak, eğer birisi yanlış bir şey yaptıysa ayağa kalkma hakkım olduğunu düşünüyorum. Sisteme karşıyım" dedi. İsveç"e iadesiyle ilgili hukuk mücadelesi veren Assange da, teyit edildikten sonra isimlerin Wikileaks"in web sitesinde iki hafta sonra yayınlanabileceğini belirtti.




    2 bin gizli banka hesabı Wikileaks'te Yorumları